Самата Кръстева също е била наясно, но се е заблудила,

...
Самата Кръстева също е била наясно, но се е заблудила,
Коментари Харесай

Генерал е командвал Народния, що да не го командва и ДПС? А хъш, момичета и момчета, е много висока позиция

Самата Кръстева също е била наясно, само че се е заблудила, че времето е тяхно. Още е тяхно…

 

Подобни неща към този момент са се случвали. През 60-те години на м.в. военачалник Александър Гетман, изтъкнат болшевик, партизанин, е назначен за шеф по едно и също време на Народния спектакъл и на Софийската опера. Цял военачалник, нали, пък и партията евентуално е считала, че на културата няма да навреди малко военщина и здрава ръка. Реакцията на създатели и интелектуаци обаче (по това време е било много рисковано да се опълчиш на партийното ръководство) неприятно изненадали властта с отрицателни реакции и принудили партизанина да се отдръпна от поста. Явно е схванал, че не всичко става за ястие...

 

Вече ви е ясно накъде води тази пътека…

 

Кръстева не е военачалник в дословния смисъл, само че е на генералска позиция в Движение за права и свободи. И като човек със размах, завела в Народния цялостен екип от ПР-сътрудници. Холивудски почерк, без подозрение. Не осмивам. Като човек, който е бил няколко мандата народен представител от Движение за права и свободи и повече от 10 години гради облика на почетния ръководител Ахмед Доган, Кръстева е натрупала скъп опит и познава с изключение на политическите потайности и доста други, за които ни е бедна фантазията. Това също го споделям без подигравка.

 

За реакцията на режисьора Александър Морфов са могли да се досетят всички, свързани с нейното дислоциране от централата на Движението до новото й работно място.

 

Но какво толкоз има да умуваме по тематиката.

 

Вече научихме какво мисли Морфов по въпроса от негово писмо до уеб страницата " Площад Славейков " и оповестено в други медии също. Възможно е скоро да научим, че за следващ път е подал оставка. Директорът несъмнено ще изясни, че това е персонално решение и не му е работа да разяснява. После Морфов ще се запилее да прави спектакъл в чужбина, където му се получава отлично.

 

Дуелите сред създатели и политици у нас приключват нормално като дуела на Пушкин с Дантес...

 

Не знаем още какво мисли трупата на Народния. Актьорите преди време показаха позиция като желаеха оставката на Мутафчиев поради прокарваните от него тяснопартийни ползи в гилдията. Подкрепиха ги сътрудниците от Театъра на армията. Други също. Но политическа интервенция не позволи да се случи мечтаното и очевидното. Мутафчиев и до през днешния ден продължава намерено да проповядва партийните си пристрастия като началник на театралната колегия.

 

Същата интервенция няма да разреши и този път „ нездрави детайли “ да правят произволи и „ детинщини “.

 

Сега внимавайте. Никол от екипа на Кръстева дала следната формулировка за това какво е хъш: Човек, който желае да освободи Българи, само че сега е в чужбина и не е на управителна позиция. (цитатът е от уеб страницата „ Площад Славейков “)

Интересно е, по какъв начин съгласно екипа на Кръстева, се назовава човек, който не желае България свободна, сега е тук и е на управителна позиция ?

 

Гатанка, момчета и девойки. Не се взимайте толкоз на съществено, тъй като един ден ще се срамувате като се сетите какви сте ги говорили. Просто тъй като хъш е доста, доста висока позиция.

 

Скандалът в Народния спектакъл ще направи Велислава Кръстева известна и в една друга област, с изключение на политиката. Да се сблъскаш с режисьор и артист като Александър Морфов е огромен плюс, тъй като на първо четене те прави нему равна. Троловете не пестят старания в тази посока.

 

В същото време обаче на ярко изплува доста остарял и противен проблем – партийните назначения. За Христо Мутафчиев към този момент стана дума. А Сатиричният спектакъл? А тези, които зависят от Столична община, което значи от Йорданка Фандъкова, която се радва на поддръжката на театрали посредством парите на данъкоплатците?

 

И някак изкуството бива (не)деликатно изтиквано в ъгъла.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР