Самата жп гара беше дадена на концесия за 35 години

...
Самата жп гара беше дадена на концесия за 35 години
Коментари Харесай

НКЖИ подписва поръчка за близо 90 млн. лв. за жп възел Пловдив

Самата жп гара беше дадена на концесия за 35 години през 2013 година на обединяване, в което 95% присъединяване има автобусната компания " Карат-С " на Миролюб Столарски

© Цветелина Белутова Национална компания " Железопътна инфраструктура " подписа контракт за 89 млн. лева без Данък добавена стойност (93.3 млн. лева без Данък добавена стойност с включените непредвидени разходи) по плана за развиване на железопътен възел Пловдив. Изпълнител на поръчката е обединяване " Проект Пловдив ", в което вземат участие строителят " Трейс груп холд " и " Балкантел ", която е профилирана в доставката на телекомуникационно и навигационно съоръжение за цивилен и военни цели.

Поръчката беше оповестена през юли предходната година, като компанията победител е и единствената, подала оферта. Решението за възлагане е взето на 24 февруари.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Проектът планува рационализация на стоманения път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации, както и създаване на пробив под жп гара Пловдив. Финансирането е по Механизма за обвързвана Европа и е част от огромния план за модернизацията на жп линията Пловдив - Бургас (фаза 2), по който се работи от години.

Самата жп гара в Пловдив беше дадена на концесия за 35 години през 2013 година Процедурата се организира по време на първото ръководство на Бойко Борисов. Като единствен претендент се появи обединяването " Железопътна гара Пловдив ", в което 95% присъединяване има автобусната компания " Карат-С " на Миролюб Столарски.

Поръчките на НКЖИ

През последните седмици НКЖИ разгласи няколко търга за още към 90 млн. лева по Механизма обвързвана Европа. Сред тях е този за модернизацията на тягова подстанция Враца, прилежащите й секционни постове Моравица и Криводол с индикативна стойност 15 млн. лева Друг търг е за изработването на устройствени проекти и механически план за удвояването на секторите от жп линията Крумово - Свиленград - турска граница за 17.7 млн. лева Близо 11 млн. лева пък са отделени за модернизацията на тягова подстанция Перник. Изработването на устройствени проекти и механически план за рационализация на линията Драгоман - сръбска граница е с индикативна стойност 4.7 млн. лева

По оперативната стратегия " Транспорт " през март НКЖИ разгласи поръчка за планиране и създаване на 12 пътни надлеза и един подлез за 39.7 млн. лева по линията Пловдив - Бургас в междугарието Маноле - Белозем, жп секторите Михайлово - Хан Аспарух и Безмер - Черноград.

Изпълнителите

" Трейс груп холд " сега кандидатства и по по-малката поръчка за реорганизация на гаров комплекс Нова Загора, който е с планирана стойност 3.1 млн. лева, оповестена през декември.

Според уеб страницата на " Балкантел " компанията доставя системи за ръководство и надзор на въздушната навигация и кацане с приложения в гражданската и военната авиация, профилирани военни информационни и навигационни системи, жп системи за сигнализация, системи за сигурност с приложение в жп превоза, военновъздушните сили, гражданската авиация, енергетиката и други А през юли предходната година тя влезе в медийното пространство, откакто профилираната прокуратура разгласи, че организира акция по претърсвания и изземвания в офиси на сдружението " Балкантел " в София по данни за търговия с въздействие по отношение на контракт за доставка на съоръжение за Военновъздушните сили.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР