Сама по себе си активността на всеки държавен орган е

...
Сама по себе си активността на всеки държавен орган е
Коментари Харесай

Адв. Стефан Марчев: Прокуратурата стига до улично правосъдие

Сама по себе си интензивността на всеки държавен орган е похвална. За страдание при осъществяване на процесуални дейности прокуратурата надвишава правата си. И хората, против които се вземат ограничения, се показват като нарушители, а всеки не е отговорен до доказване на противното. Стигаме до улично правораздаване. Взема се решение не по закона, а поради очакване на обществото.
Това сподели новият ръководител на Софийската адвокатска гилдия Стефан Марчев в " Честно казано с Люба Кулезич " по Евроком.

Признаците за тъпчене на закона са доста и на всички места към нас. Изпълнителната власт, когато е трябвало да работи не работи - изпълнителната власт, контролните органи...., сподели още той.

Той разяснява и декларацията на общото заседание на Софийската адвокатска гилдия: Спонтанно се роди концепцията да създадем акт, да върнем традициите на прокуратурата, когато е имала мощни позиции по всички огромни събития и проблеми. Тази декларация показва кардиналната позиция на адвокатурата, изясни Ммарчев.

Декларацията е ориентирана кардинално към трите управляващи. Адвокатурата служи на обществото и е поръчител, че в случай че против индивида се изпрати държавната власт, той ще получи поддръжка. Процесът по приема на законите не е явен, предвидим и транспарантен. Той даде и образци с приемане на закони.

Обществото би трябвало да разбере, че има адвокатура. И в случай че някой бъде обществено жигосан, да знае че има адвокатура. И ще защитим всеки един жител пред съда, уточни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР