Сам Смит е една от големите звезди на британската поп

...
Сам Смит е една от големите звезди на британската поп
Коментари Харесай

Попзвезда остава без награда, защото не е ни мъж, ни жена

Сам Смит е една от огромните звезди на английската поп музика в последното десетилетие. Дебютният му албум прекара 69 седмици в топ 10 на класациите, вторият също доближи номер 1, а това достижение имат и седем от синглите му. Сам извърши песента към последния излязъл към този момент филм за Джеймс Бонд - " Спектър " от 2015 година Той е притежател на 3 награди и 12 номинации за " Брит " - най-престижните награди за музика на острова. Два пъти е бил номиниран за най-хубав соло реализатор - през 2015 и през 2019 г. 

Тази година обаче Смит не може да получи номинация като артист (нито даже като певица) - през есента на 2019 година той се разгласи за " небинарен " - или човек, който не принадлежи към нито един от двата открити пола и избира към него да се обръщат с неутралното местоимение  " те ". Така макар че неговият трети диск Love Goes ще се състезава за албум на годината, той би трябвало да бъде пропуснат при изпълнителите, тъй като не пасва в разпоредбите.

" Наградите " Брит " са значима част от кариерата ми ", написа Смит в своя Инстаграм. " За мен музиката постоянно е била сплотяваща, а не разединяваща. С неспокойствие чакам времето, когато премиите ще отразяват обществото, в което живеем. Трябва да честваме триумфите на всички, без значение от пол, раса, възраст, половост и класа. "

В отговор представител на " Брит " разяснява, че Сам е извънреден актьор и са съгласни с неговата позиция, а полово разграничените категории към този момент са в развой на разискване. " Но всяка смяна, целяща по-голямо включване, би трябвало да бъде точно това - в случай че тя докара несъзнателно до включване на по-малко хора, това ще е контрапродуктивно във връзка с разнообразието и равенството. Имаме потребност от повече съвещания, преди да създадем промени, с цел да сме сигурни, че те са за положително. "

Най-големите американски музикални награди - " Грами ", отстраниха обособените мъжко-женски категории още през 2012 години, когато джендър идентификацията не бе на дневен ред. В началото на март т.г. кинофестивалът " Берлинале " връчи, без да дели артистите на мъже и жени (както няма разделяне при режисьорите и сценаристите). Това решение бе взето през лятото на 2020-а, а първата лауреатка е (а не от някакъв чудноват джендър, както консервативните наблюдаващи се опасяваха). Говори се, че сходна смяна следва и на.

В последна сметка, Нобеловите награди, " Евровизия " или даже " Златният Орфей " също не присъждат настрана награди за мъже и дами.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР