Сам съм в затвора, защото само мен ме хванаха. Бяхме

...
Сам съм в затвора, защото само мен ме хванаха. Бяхме
Коментари Харесай

Банковият обирджия Стефан с разтърсваща изповед от затвора, крие имената на съучастниците си, защото...

Сам съм в пандиза, тъй като единствено мен ме хванаха. Бяхме трима души. Това призна в извънредно изявление Стефан Стефанов, който на 23 март 2011 година нахлу в банков клон в центъра на Сливен,  простреля един охранител и взе други шестима чиновници на банката за заложници.    „ Около 6 месеца го планирах. Имах информация от вътрешен човек, че вътре има доста пари. Следих много време инкасото, което минаваше от там, хората, които работят. На 23 март бях на шофьорски курс. Натрупаха се много неща, които изиграха огромна роля”, описа Стефанов пред Нова телевизия.

„ И преди съм правил сходни нелепости, където има повече пари. Планът беше да влезем за 1 минута, да вземем парите и да изчезнем, само че за жалост нещата се объркаха още първоначално. Охранителят не съблюдава заповедта, която му дадох, и по тази причина го прострелях. Това не е първият случай, в който отправям оръжие към различен човек.

Не обвинявам никого в тази ситуация. Ако не беше охранителят, щях да съм богат и свободен”, сподели още банковият обирджия, който сега излежава присъдата в Бургаския затвор.

„ Очаквах поддръжка от хората, с които бях, само че се оказах самичък. Трябваше да ми обезпечат кулоар за бягство. Не зная за какво го направиха, само че не може да те изоставят по този метод. След този ден не съм приказвал с тях. Един ден, в случай че изляза жив и здрав, ще си поговорим.

Пазя ги, тъй като не съм изменник. Не считам, че това е методът да наредиш някой човек, с цел да лежи с теб в пандиза. Има и други способи. Единственото, което желая да схвана, е за какво го направиха”, сподели още Стефан Стефанов.

„ Ако тези хора ми бяха помогнали, може би, нямаше да съм в пандиза. И въобще нямаше да се разбере кой е бил индивидът, щях да остана неизвестен.

Мисля по какъв начин да ги прецакам. Ако ги бях изпял, щях да бъда още по-смотан. Това е доста неверен метод за почистване на сметки.
Може би един ден ще се разправяме, може би не желая полицията и прокуратурата да се разправят с тях. Искам да си отмъстя, само че желая да го направя персонално. Никога няма да простя на тези хора. Никога не можеш да простиш на човек, който е опропастил живота ти ", изясни той.

" Опитвам се да върша всичко, с цел да изляза по-скоро. Следващата година получавам право за предварително освобождение. Ще забележим какво ще реши съдията”, сподели още той, само че не можа да обещае, че името му повече няма да влезе в новинарските излъчвания.

" В Сливенския арест разбрах, че съм осиновен. Хората, които ме отгледаха, ми дадоха всичко, от което нуждая се. Имах някакви подозрения, че не са ми същински родители, само че не съм се задълбочавал доста. Не съм правил никакви действия, с цел да намеря биологичните си родители. От пандиза нямам и опция.

За мени същинските ми родители починаха. Какви са тези родители, които оставят детето си ", отсече сливналията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР