Сам по себе си този договор, който беше изнесен от

...
Сам по себе си този договор, който беше изнесен от
Коментари Харесай

Росен Желязков: Разследването на OFFNews за Летище София създаде прецедент и разкри нередности

Сам по себе си този контракт, който беше изнесен от сътрудниците от OFFNews и сътвори казус за тази инспекция, сподели, че има избрани нередности.
 Заподозрени в контрабанда украинци доставят безмитните магазини на Летище София  След следствие на OFFNews транспортният министър подреди одит в Летище София  Летище София: Договорът с доставчика за безмитните магазини е без търг, тъй като препродава артикули  Шефът на Летище София харизa бизнеса на безмитните магазини на гаражна компания
Така министърът на превоза Росен Желязков разяснява през днешния ден пред bTV следствието на OFFNews.bg  " Шефът на Летище София харизa бизнеса на безмитните магазини на гаражна компания ", съгласно което договорът с компанията е подписан две седмици след регистрацията ѝ, като " Кита " има капитал 1000 лв., а на посочения адрес на компанията в Пловдив има гараж.

На 20 декември, ден след публикуването на следствието, Желязков разпореди да бъде осъществен одит в „ Летище София “ ЕАД.

Одитът беше назначен с две цели. Първо - да се прегледат контракти, за които се смята, че не са подписани по процедурата, главно за доставка на безмитна и retail търговия, за изказвания, че има изплащани изключителни бонуси на управлението на летището и за отговорности над 10 000 лв., съобщи днес министърът на превоза.

По отношение на договорите за доставка - в хода на инспекцията се оказа, че Съветът на шефовете не е взел следващо решение за влизането му в действие, тъй че този контракт не работи, което е естественото развиване. Сега различен е въпросът за какво въобще в общественото пространство е стигнала информацията за неговото действие, в случай, че той не е със приключен в действителност състав. Но самичък по себе си този контракт, който беше изнесен от сътрудниците от OFFNews и сътвори казус за тази инспекция, сподели, че има избрани нередности, каза Росен Желязков.

От друга страна - във връзка с вземанията е установен размерът, занапред ще се прави разбор на събираемостта и процедурите по нея. А във връзка с
бонусите - не са раздавани бонуси, с изключение на тези по групов трудов контракт, твърди министърът на превоза. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР