Сам Куери продължава да кара американската публика да мечтае за

...
Сам Куери продължава да кара американската публика да мечтае за
Коментари Харесай

Отличният Куери продължава да кара американците да мечтаят на US Open

Сам Куери продължава да кара американската аудитория да мечтае за “роден триумф” на домашна почва, откакто се класира по извънредно безапелационен метод за четвъртфиналите на US Open. Американецът разгроми Миша Зверев с 6:2, 6:2, 6:1 за едвам 1 час и 16 минути, печелейки най-бързия мач във “Флъшинг Медоус” тази година.

Отличният Куери направи цели 55 уинъра, в това число 18 аса, като сбърка единствено осем пъти в мача. Логично превъзходното му показване на “Артър Аш” го направи първият американец на четвъртфиналите в US Open от 2011 година насам, когато това сториха Анди Мъри и Джон Иснър. Досега точно Иснър беше първата ракета на Съединени американски щати в международната класация, само че към този момент Куери го изпревари с по-добрия си рейд във “Флъшинг Медоус” - запоследно Сам бе най-предно класираният американец през юли 2013 година.

Зверев към този момент бе отстранил един мощно сервиращ американец в US Open в лицето на Джон Иснър, само че Куери бе доста по-прецизен в минаващите удари, с които тотално обезличи честите излизания на мрежата на Миша. В последна сметка форхендите му бяха безупречни и той съумя да се оправи с подлия игрови проект на 30-годишния немец.

Следващото затруднение на Куери ще бъде Кевин Андерсън, който е побеждавал 8 пъти в 14 предходни дуела. Този сезон двамата си поделиха по един триумф, като Куери надви във трогателен 5-сетов удел от осминафиналите на “Уимбълдън”, а на “Мастърс”-а в Монреал представителят на ЮАР завоюва в същата фаза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР