Сам Куери, Кевин Андерсън, Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста

...
Сам Куери, Кевин Андерсън, Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста
Коментари Харесай

Куери, Андерсън, Шварцман и Кареньо Буста стигнха до 1/4-финалите в Ню Йорк

Сам Куери, Кевин Андерсън, Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста ще излъчат единия от финалистите в 137-ото издание на US Open. Четиримата доближиха до четвъртфиналите в долната половина на схемата, като за трима от тях това е рекордно класиране в Ню Йорк.

Куери, който преди месец и половина игра полуфинал на " Уимбълдън ", беше най-безапелационен и даде единствено пет гейма на поставения под №23 Миша Зверев. 29-годишният американец даде солидна поръчка за нещо огромно във " Флашинг медоус " след триумф с 6:2, 6:2, 6:1 за едвам 75 минути.

Куери пласира 18 аса и общо 55 завършващи удара и направи единствено осем непредизвикани неточности. Той завоюва впечатляващите 92% от първите си сервиси (35 от 38), които вкара в 61% от случаите. Американецът не даде нито един късмет за пробив на Зверев и осъществя шест от своите 12 благоприятни условия.

В спор за място на полуфиналите Куери ще се изправи против Андерсън в дуел сред двама от най-добре сервиращите тенисисти в света. Южноафриканецът имаше сложен мач против италианския деец Паоло Лоренци, само че се наложи в четири сета - 6:4, 6:3, 6:7 (4), 4:6.

Андерсън доближава до четвъртфиналите на US Open за повторно в кариерата си след 2015 година Тогава той беше спрян от Стан Вавринка. Сега южноафриканецът ще има против себе си тенисист, който за пръв път е част от финалната осмица в Ню Йорк, само че който игра полуфинал и четвъртфинал в последните две издания на " Уимбълдън ".

Шварцман и Кареньо Буста също доближават до тази фаза на US Open за пръв път. Сърцатият аржентине продължи впечатляващия си поход в Ню Йорк след победа със 7:6 (3), 7:5, 2:6, 6:2 против поставения под №16 Лука Пуи от Франция.

Преди този US Open Шварцман имаше едвам две победи в 11-те си мача в шампионатите от Големия шлем отвън " Ролан Гарос ". Най-доброто му показване в Шлема пък беше достигането до третия кръг на тазгодишната конкуренция на алените кортове в Париж.

Следващият противник на Шварцман е Кареньо Буста, чийто най-големи триумфи също са на клей. Испанецът постави завършек на приказката на канадския тинейджър Денис Шаповалов след страхотна борба, завършила в три тайбрека - 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (3).

26-годишният тенисист от Хихон ще играе четвъртфинал в Големия шлем за повторно в кариерата си след тазгодишния " Ролан Гарос ", където беше спрян в четвъртфиналите от Рафаел Надал. Той получи травма при резултат 2:6, 0:2, а контузията го принуди да пропусне и " Уимбълдън ".

В Ню Йорк Кареньо Буста отстрани поредно четирима квалификанти - Евън Кинг, Камерън Нори, Никола Маю и Шаповалов. За 18-годишния канадец това беше едвам второто присъединяване в съществена скица на шампионат от Големия шлем. Първото беше на " Уимбълдън ", когато той загуби в първия кръг от поляка Йежи Янович.

Шаповалов направи същински възторг в последния месец и даде поръчка за ужасно бъдеще още в първия си цялостен сезон при мъжете. Той стигна до полуфиналите на мастърса в Синсинати, като отстрани поредно Рожерио Дутра Силва, Хуан Мартин дел Потро, Рафаел Надал и Адриан Манарино, а в Ню Йорк записа победи против Даниил Медведев, Жо-Вилфред Цонга и Кайл Едмънд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР