Сам Кокс, по-известен като Mr Doodle, е известен британски художник

...
Сам Кокс, по-известен като Mr Doodle, е известен британски художник
Коментари Харесай

Да изрисуваш цялата си къща, милиметър по милиметър

Сам Кокс, по-известен като Mr Doodle, е прочут английски художник и ютюбър, който е от дребното хора, които могат да се похвалят, че са изпълнили най-смелата си детска фантазия.
 Banksy и камион с негови графити от 1999 година на търг за близо 2 милиона $
Камион с графити на Banksy от 1999 година на търг за близо 2 милиона $

Само за колекционери

Той е известен освен в родната си Англия, само че към този момент и по целия свят. През 2020 година беше избран за петия най-успешен художник в света на възраст под 40 години по време на търг с една-единствена негова творба, която се продаваше за близо милион $.

Творенията на Mr Doodle са закачливи, впечатляващи и точно с помощта на това той има към този момент към 2.7 милиона почитатели в Instagram. Наскоро обаче за него още веднъж се заприказва повече и то по един в действителност привличащ вниманието мотив.

Става дума за плана на художника да изрисува безусловно цялата си къща - негова фантазия от детството, която е към този момент осъществена. И не става въпрос единствено за няколко шарено украсени стени, не. Всеки сантиметър от къщата е затрупан с рисунки, от вътрешната страна и извън.

Цели три години е прекарал Mr Doodle в изобразяване на дома си - от таваните, през тоалетната, че даже и котлона в кухнята. Проектът му е в действителност незабравим и в този момент радва освен основателя си, а и жена му, която също е художник и с която споделят изобретателната си къща.

Впечатляващи са освен времето и напъните, вложени за изрисуването ѝ, само че и ресурсите. 900 литра бяла багра, 401 опаковки черна спрей багра и 286 опаковки течна черна багра са били нужни за изрисуването на къщата, написа People. И очевидно всичко това изцяло си е коствало.
 Рим, един графит и боята, която пречиства въздуха
Графитите, които пречистват въздуха

Звучи супер, само че...

" Това е просто страховит развой. Чувства се съвсем като прекарване отвън тялото. Просто се отдаваш на това свободно течащо положение на създание и е просто най-хубавото нещо, което всеки може да направи, мисля ", споделя Mr Doodle за изпълнената си фантазия от детството да изрисува собственоръчно от горе до долу личния си дом.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР