Сам Бърд хвърли бомбата в пилотския пазара за сезон 2021

...
Сам Бърд хвърли бомбата в пилотския пазара за сезон 2021
Коментари Харесай

Бомба в пазара на пилотите във Формула Е

Сам Бърд хвърли бомбата в пилотския пазара за сезон 2021 във Формула Е, откакто британецът разгласи, че ще напусне тима на Virgin Racing и ще премине в този на Jaguar. Бърд ще размени своя съотечественик Джеймс Каладо и ще си партнира с новозеландеца Мич Евънс.

Бърд е един от дребното водачи стартирали във всички 63 надпревари в историята на Формула Е, всички за Virgin Racing, и досега е единствения записал най-малко по една победа през всеки сезон.

“Наблюдавах развиването и напредъка на Jaguar от както влязоха във Формула Е през 2016 година. Много съм горделив, че ще се причисля към тази обичайната английска марка, която има толкоз сполучливо спортно ДНК. Горд съм, че ще се причисля към невероятния лист от водач, състезавали се за марката. Жаден съм за триумфи и имам вяра, че дружно с Мич ще реализираме огромни триумфи, както за тима, по този начин и самостоятелни. Искам да благодаря на Virgin Racing за всичко, което постигнахме през годините и да им пожелая всичко най-хубаво “, разяснява Бърд.

В класирането при водачите преди последните шест старта от сезона във Формула Е, Сам Бърд заема десетото място с актив от 29 точки, до момента в който неговият предстоящ съотборник е втори с 56. Лидер с 67 е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah).

Шестият сезон във Формула Е ще приключи с шест старта в границите на девет дни в Берлин сред 5 и 13 август. За задачата ще се употребяват три разнообразни конфигурации на трасето в немската столица.

Седмият сезон във Формула Е, който ще е и първи със статут на Световен шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА), ще започва на 16 януари в Сантяго, Чили.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР