Сам Банкман-Фрайд, низвергнатата суперзвезда на криптовалутите, бе осъден днес на

...
Сам Банкман-Фрайд, низвергнатата суперзвезда на криптовалутите, бе осъден днес на
Коментари Харесай

Осъдиха „Краля на криптото“ на 25 години затвор: Направил измама за над $10 млрд.

Сам Банкман-Фрайд, низвергнатата суперзвезда на криптовалутите, бе наказан през днешния ден на 25 години затвор за едно от най-големите финансови закононарушения в най-новата история, предадоха международните организации. Това стана, откакто съдията означи, че той е лъжесвидетелствал няколко пъти.

По време на чуването в Нюйоркския съд 32-годишният мъж се извини, признавайки, че е " взел поредност от неприятни решения ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Той бе разгласен за отговорен по седемте повдигнати против него обвинявания.

Измамата бе разкрита след колапса на учредената от него крипотоборса Еф Ти Екс (FTX), която бе една от най-популярните платформи в света за обмяна на цифрови валути.

Сам Банкман-Фрайд бе наказан през ноември за машинация и интрига - трагично строполясване от гребена на триумфа, който включваше реклама на " Супербоул " и поддръжката на звезди като куотърбека Том Брейди, баскетболната звезда Стеф Къри и комика Лари Дейвид, напомня АП.

Американският областен арбитър Люис А. Каплан разгласи присъдата в същата правосъдна зала в Манхатън, в която преди четири месеца Банкман-Фрайд свидетелства, че желанието му е било да извърши гражданска война на нововъзникващия пазар на криптовалута с новаторски и алтруистични хрумвания, а не да краде.

Прокурорите обявиха, че дейностите на Банкман-Фрайд са коствали на клиентите, вложителите и заемодателите над 10 милиарда $, като той е присвоил милиарди долари, с цел да подхранва устрема си за въздействие и владичество в новата промишленост и е употребявал нелегално пари от инвеститори в Еф Ти Екс, с цел да покрие разноските си, включващи пазаруването на първокласни парцели на Карибите, хипотетични подкупи за високопоставени китайски чиновници и частни самолети. Прокурорите дефинираха това като една от най-големите финансови измами в историята на Съединени американски щати.

Адвокатът на отбраната Марк Мукаси съобщи, че клиентът му е бил свестен неправилно.

" Сам не е безсърдечен финансов сериен палач, който всяка заран се разсънва с желанието да наранява хората ", означи Мукаси. " Сам Банкман Фрайд не взема решения със завист в сърцето си. Той взема решения с математика в главата си ", добави отбраната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР