Сълзене и сърбеж на очите? Не се притеснявайте, не сте

...
Сълзене и сърбеж на очите? Не се притеснявайте, не сте
Коментари Харесай

8 ефективни начина да облекчите симптомите на конюнктивит

Сълзене и сърбеж на очите? Не се тормозете, не сте сами. Бактериите, вирусите, алергените и дразнителите са 4-те съществени неща, които предизвикват възпаления на очите. Когато става въпрос за алергени и дразнители, евентуално сте пипнали нещо и по-късно сте потъркали очите си или просто организмът ви реагира на разнообразни растения и други алергени. Що се отнася до вирусите и бактериите, нормално е заразно и се предава на хората, които живеят на едно място.

Ще ви предложим 8 метода за облекчение на конюнктивит, които ще ви спестят време и пари. Важно е да отбележим, че тези неща не заместват лекарската помощ!

1. Торбички чай

Зелените и билковите чайове са изпълнени с биофлавоноиди (фитонутриентите, открити в плодовете и зеленчуците), които могат да оказват помощ за възстановяване на здравето на сърцето и други Можете да ги употребявате, с цел да намалите възпалението.

Чайове от невен, лайка и копър са чудесни благоприятни условия за топли компреси на очите. Потопете няколко торбички чай в топла вода. Извадете ги от водата и ги сложете на затворените си очи. 10-минутен компрес би бил задоволителен, с цел да се понижи подуването. Можете също по този начин да употребявате чай за промиване на очите.

2. Солен воден разтвор

Много аптеки оферират разнообразни типове солени разтвори, само че има елементарен метод да ги извършите вкъщи. Ето какво би трябвало да извършите: сварете чаша дестилирана вода с 1/2 супена лъжица сол и оставете течността да се охлади изцяло преди да я употребявате. Вземете чист капкомер. 1-2 капки във всяко око са задоволителни. Солта оказва помощ да се изчистят боклучетата, събрани в окото, и има антибактериални свойства, които убиват бактериите.

3. Мед

Антибактериалните свойства на меда могат да ви оказват помощ бързо да се преборите с инфекцията и нейните признаци. Медът има противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат потребни при възпалителни и инфекциозни положения на роговицата. За да извършите тази примес, се нуждаете от 1/4 ч.л. мед и 1/4 чаша дестилирана вода или мляко. С помощта на капкомер, сложете по 2 капки от разтвора във всяко око.

4. Сребърни капки
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР