Салвия е друго название на добре познатия ни градински чай.

...
Салвия е друго название на добре познатия ни градински чай.
Коментари Харесай

Магични свойства на салвията

Салвия е друго наименование на добре познатия ни култивиран чай. Средиземноморието се счита за негова татковина, а първите сведения за билката идват от антична Гърция и Рим. Плиний Стари и Хипократ пишат за растението, което демонстрира ползата, който то е събудило в древността.

Интересът към салвията е родил названието билка на безсмъртието. Благоприятният резултат на салвията върху хората се разгръща в две основни посоки - лечебни и вълшебен дейности.

Магическите свойства на градинския чай предхождат лечебната му приложимост. Способността на билката да прочиства пространството е добре известна. Затова с нея се гонят злите духове, употребява се за отбрана най-много на дома, само че и на жителите му.

Вярата, че димът от горящата салвия отстранява отрицателната сила, е доста мощна и по тази причина тъкмо това е най-често употребяваното средство за пречистване на силите в дома при всевъзможен тип напрежение сред жителите му, тъй като се има вяра, че ароматът на билката отстранява както прочувствени, по този начин и душевен нездравословни форми. Салвията връща силата и силата на индивида, претърпял ментална офанзива.

Магическата приложимост на салвията обаче не се заключава единствено до тези нейни свойства. Тя се употребява и като справочник в света на предишното и бъдещето. При медитации с нейна помощ може да се проникне надалеч обратно във времето до минали прераждания и да се огледа напред в бъдещето, с цел да се подреди пъзелът на пътя на душата.

 вълшебства със салвия

От салвия се вършат амулети за привличане на благополучието и за излекуване. Ароматът на градинския чай прочиства мозъка, прогонва тревогата и оказва помощ на мислите да се подредят.

За извличане на мъдрост и прояснение е добре да се събира и изсушава култивиран чай, който да се държи за отбрана от нездравословни въздействия вкъщи. В античен Рим събирането на салвията се съпровождало от церемониален обред.

Специалният обред прекосявал с филтриране с самун и вино, а хората, участващи в ритуала, носели бяла туника и били наложително боси, с чисти крайници.

Някои от вярванията за салвията може би се дължат на обстоятелството, че има един тип от тази билка, който е мощен халюциноген, въпреки че е с малко деяние. Мекият и блудкав аромат, приятния усет и здравословните изгоди поддържат вярата в магическите сили на салвията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР