Салвини поздравява поддръжници по време на митинга на европейските националисти

...
Салвини поздравява поддръжници по време на митинга на европейските националисти
Коментари Харесай

Австрийският скандал може да се отрази на крайнодесните в Европа

Салвини поздравява поддръжници по време на митинга на европейските националисти и крайнодесни в Милано

Политическият скандал, раздрусал Австрия, има капацитет да окаже резултат отвън границите на страната. Оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе поради хипотетична корупция, довела до предварителни парламентарни избори, е удар по неговата Австрийска партия на свободата, а оттова визира опитите на европейските крайнодесни партии да се показват за витална опция на обичайните обединения на идните избори за Европейски парламент.

По време на протест в поддръжка на дясноцентристката ЕНП немският канцлер Ангела Меркел назова Щрахе политик " за обмен " и прикани гласоподавателите да работят уверено против сили, които " презират нашите полезности и желаят да унищожат Европейски Съюз ". Същевременно водачът на " Алтернатива за Германия " Йорг Мойтен влезе в режим на преодоляване на вредите и разяснява, че австрийският скандал е единствено " вътрешен въпрос ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Топли връзки

Събитията в Австрия са изключително притеснителни за италианския вицепремиер Матео Салвини, който е водач на крайнодясната партия " Лига ", написа Рolitico. Австрийската Партия на свободата е основен член на градения от него съюз на европейската последна десница, а Салвини и Щрахе показват топли връзки.

Несполуките на Щрахе може да се отразят на резултатите от европейските избори. В момента " Лига " е отпред на социологическите изследвания в Италия, само че като цяло в Европейски Съюз съюзът на Салвини е на път да завоюва едвам 70 места от общо 751 места в Европейския парламент. Този планиран резултат не е помръднал, откогато италианският вицепремиер разгласи своя нов съюз, а в този момент въпросът е по какъв начин ще му повлияе австрийската драма.

Според провеждащия политически акции Стив Банън, който е харесван от мнозина в съюза на Салвини, възможният триумф на евроскептиците ще подтиква акцията по преизбирането на американския президент Доналд Тръмп. " Ако популистите отбележат над 30% на вота за Европейски парламент, това ще сътвори инерция за Тръмп през 2020 година ", твърди той.

Митингът на Салвини

В същия ден, в който Австрия бе разтърсена от абсурда с Щрахе, Салвини кроеше проекти по какъв начин акцията му за завладяването на Европейски Съюз ще доближи върхов миг по време на протест в Милано, включващ представители на 11 националистически партии. Тълпата обаче не беше толкоз плътна, а локалните стачкуваха против събитието.

Сред държащите тирада бяха крайнодесни водачи като Марин льо Пен от Франция и Герт Вилдерс от Холандия, които стояха под афиш " Италия преди всичко ". Бе излъчено и видео на Салвини и унгарския министър председател Виктор Орбан на наблюдателна кула на унгарската гранична ограда. " Нека ги назовем по име – Драги, Макрон, Юнкер, Шулц, Тимерманс, Меркел, Вебер, вие сте арогантни технократи и ще ви изритаме от Народното събрание ", разгласи Йорг Мойтен от " Алтернатива за Германия ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР