Салвадорският президент Наиб Букеле заяви, че следващата седмица ще внесе

...
Салвадорският президент Наиб Букеле заяви, че следващата седмица ще внесе
Коментари Харесай

Тази страна узакони плащането в биткойни

Салвадорският президент Наиб Букеле съобщи, че идната седмица ще внесе в Конгреса закон, с който криптовалутата биткойн може да стане законно средство за разплащане в централноамериканската страна, съобщи ДПА.

Досега нито една страна не е легализирала заплащането в биткойни.

Букеле разгласи това с авансово записано обръщение, разкрито през вчерашния ден на биткойн конференцията в Маями, щата Флорида, по време на презентация на Джак Молерс, създател на компанията за цифрови заплащания " Страйк ". Държавният глава добави още, че в кратковременен проект това ще сътвори работни места и ще помогне на хиляди да се включат в формалната финансова система.

Над 70 на 100 от дейното население на Салвадор няма банкова сметка. Те не са във финансовата система, акцентира Молерс в презентацията си, като добави, че е оказал помощ за написването на законопроекта и на проект, който да помогне на тези хора.

Законът, представен от създателя на " Страйк ", споделя, че " с цел да се компенсира отрицателното отражение на централните банки, се постанова да се позволи циркулацията на една цифрова валута, с количества, които не могат да бъдат следени от нито една централна банка и се трансформират единствено в сходство с справедливи и изчислими критерии ".

Според Международната организация по труда 6 от 10 салвадорци живеят за сметка на неофициалната стопанска система в страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР