Салвадорката Сара Рохел, осъдена на 30 години затвор заради аборт,

...
Салвадорката Сара Рохел, осъдена на 30 години затвор заради аборт,
Коментари Харесай

Салвадорка, осъдена на 30 г. затвор заради аборт, излезе на свобода

Салвадорката Сара Рохел, наказана на 30 години затвор поради аборт, избран като ликвидиране с усложняващи виновността условия, излезе на независимост, предадоха международните организации. Това стана допустимо, откакто съд реши нейното предварително условно освобождение.

28-годишната Рохел излежаваше присъдата си в женския затвор в град Сакатеколука, на към 50 километра от Сан Салвадор. Тя бе посрещната от родственици и от представителка на Асоциацията за декриминализиране на някои аборти в страната.

През 2012 година Сара Рохел била на 20 години и бременна в осмия месец, когато се подхлъзнала, до момента в който перяла в задния двор на къщата си в Санта Крус Аналкито, на към 40 километра от Сан Салвадор. Тя била откарана в безсъзнание от околните си в болница в Кохутепекуе, само че там я заподозрели, че е правила аборт и по този начин се стигна до осъждането й на 30 години затвор. След интервенция на Асоциацията за декриминализиране на някои аборти присъдата бе понижена на 10 години и трябваше да изтече през октомври следващата година, след което се стигна и до предварителното условно освобождение на младата жена.

В Салвадор абортите са неразрешени във всички случаи и има присъди до осем години затвор за тях. Но прокурорите и съдиите категоризират случаи на аборти като убийства с утежняващи виновността условия, при което може да се наложи присъда до 50 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР