Салвадор ще се възползва от чистата енергия на вулканите за

...
Салвадор ще се възползва от чистата енергия на вулканите за
Коментари Харесай

Салвадор вече добива биткойни с енергия от вулканите


Салвадор ще се възползва от чистата сила на вулканите за рандеман на криптовалута
(снимка: Nayib Bukele / Twitter)

Иновативен метод за рандеман на биткойн приложи Салвадор. Южноамериканската страна публично стартира да добива криптовалута, употребявайки силата на вулканите си, и към този момент е произвела 0,00599179 биткойна, което прави към 269 $.

Наскоро президентът на Салвадор Найбиб Букеле разгласи биткойн за публична валута на страната, напомня. Тя е първата страна в света, приела криптовалутата като съществена. Наред с това обаче Букеле разгласи, че създава проект за рандеман на криптовалута, употребявайки геотермална сила.
още по тематиката
Сега, съгласно туит на президента на Ел Салвадор, страната е съумяла да „ изкопае ” 0,00599179 биткойна, употребявайки точно. „ Все още тестваме и работим по системата, само че това публично е първият рандеман на биткойни от вулкан ”, написа Букеле.

Видеоклип, споделен от президента в Twitter, демонстрира работата по рандеман на криптовалута благодарение на вулкан. Това е индустриален цех, издигнат в средата на тучна, гъсто залесена зона. Вулканът Санта Ана се вижда на назад във времето.

Подходът на Ел Салвадор се смята за удобен за природата, защото добивът употребява „ 100% чиста, 100% с нулеви излъчвания ”.

Наскоро откривателите пресметнаха, че добивът на биткойн създава 30 000 тона електронни боклуци и 23 милиона тона въглероден диоксид всяка година. Освен това процесът употребява толкоз електрическа енергия, колкото една страна като Холандия харчи годишно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР