Салони за ракрасяване в Пловдив и в София предлагат безплатен“

...
Салони за ракрасяване в Пловдив и в София предлагат безплатен“
Коментари Харесай

Схема! Красавици отиват на "безплатен" масаж, а се оказват заборчлели с 1300 лв. кредит

Салони за ракрасяване в Пловдив и в София оферират „ безвъзмезден “ масаж за наивни хубавици. Дори интелигентни девойки като приятелката ми, попаднаха в клопката, сподели пред Нова телевизия млада дама, поискала от водещият на „ На твоя страна “ Георги Георгиев да не разкрива самоличността й, с цел да не злепостави своята позната пред нейните близки.

„ Служителите събирали персоналните карти за контракт. Приятелката ми питала за какво “, прибавя тя.

Така приятелката й се снабдява със стоков заем, който да покрие покупката на скъпите кремове. Той е за 1300 лв., само че в случай че не се заплаща в точния момент, бързо потегля нагоре, тъй като е с растяща рента. Какво се е случило дамата осъзнава едвам откакто напуща салона за хубост в Пловдив и предизвестява приятелката си, че също е предложена.

„ Естествено позвъняването от козметичното студио не закъснява. Много настоятелно и на мен звъняха, само че им споделих, че това, което вършат, граничи с машинация “, споделя приятелката на излъганата.

Проверка на Нова телевизия демонстрира, че марката козметика, която се предлага на клиентите, има бази в София и Пловдив. Дистрибуцията стартира първо в столицата, само че откакто схемата става печално известна, бързо се измества към града под тепетата. 

От студиото за хубост настояват, че не ползват нападателни търговски практики. 

„ Това е персонално решение. Нашата задача не е да ви бутаме чанта с артикули, а да покажем това, което компанията предлага и всеки да реши дали желае. Ако на дамата й харесва, може да си го закупи “, сподели шефката на салон за хубост в Пловдив. 

В Комисията за отбрана на потребителите към този момент са постъпили доста сигнали. Започнала е инспекция. Първият въпрос е има ли подвеждаща информация в договорите, които компанията предлага на клиентите. 

„ Неравноправни клаузи не са открити, не се ползват нелоялни или нападателни практики, заради което не можем да развалим контракта “, твърди Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите. 

Проверка е направена и с скришен клиент, който е тествал процедурите на място. Не са прилагани  агресивни търговски практики.

За разлика от Комисията за отбрана на потребителите обаче юрист Александър Масларски открива редица административни нарушавания. 

„ По отношение на потребителските права е налице нападателна комерсиална процедура, която се показва в тези настойчиви телефонни повиквания. Когато се премълчава основна информация, когато се оповестява на потребителя погрешни обстоятелства, може да се приказва за заблуждаваща комерсиална процедура “, сподели юристът.

Злоупотреби има и при потребление на персоналните данни, безапелационен е той. 

Потребителите са принуждавани да споделят персонални данни на свои другари. В подмяна на това им дават обещание безвъзмездна или по-евтина услуга и артикули. Негласно съществуват доста канали, по които в маркетингови компании постъпват персонални данни по незаконосъобразен път. 

Безплатната компютърна диагностика съставлява елементарен метод да ви промиват мозъка, настояват във форумите пострадали. 

Така изкусно си сортират думите, че еродирани дами, каквато е моята позната, до последно не схващат защо става въпрос, споделя дамата, подала сигнала до Нова телевизия.

„ За да попаднат в клопката върху потребителите се ползват манипулативни техники. Всяка стъпка е деликатно подбирана “, безапелационен е маркетинговия специалист Георги Малчев. 

„ Проблемът е натиска върху хората да работят в среда, в която не могат да съберат спомагателна информация. Попадаш в конюнктура, която ти основава чувството за експлозивност и е доста мъчно да не се повлияеш “, прибавя той.

От компанията настояват, че не употребяват операции.  Има ли право потребителят да скапе контракта за 1300 лв. и да си получи парите назад?

Когато сме пазарували отвън търговски обект имаме право да върнем стоката в период от 14 дни след приемането, обясниха адвокати.

Така по едно и също време с контракта за покупка на кремовете се приключва и стоковия заем. Ако търговецът откаже да скапе контракта в границите на тези две седмици, на ход още веднъж са контролните органи.  Комисията за отбрана на потребителите може да наложи глоба на търговеца и да спомага на потребителите да му бъдат върнати парите.

При такива продажби търговецът би трябвало да ни предизвести, че имаме право на отвод. Ако го премълчи, тогава срокът за оборване се усилва с една година. Ако обаче изпуснем законовия период от 14 дни оставаме и с заемите, и със задължението да изплатим заема. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР