Съливан, който е на посещение в Израел, подчерта, че на

...
Съливан, който е на посещение в Израел, подчерта, че на
Коментари Харесай

Войната в Газа влиза в нова фаза: Фокусира се върху прецизни удар...

Съливан, който е на посещаване в Израел, акцентира, че на страната ще са й нужни месеци, с цел да реализира задачите си във войната, като боевете ще протичат на етапи, които ще заменят сегашната акция на натоварен обстрел и наземни интервенции.

Съливан не даде детайлности по кое време се чака да отслабне интензивността на войната против Хамас. " Условията и изборът на точния миг за това явно беше тематика на диалога, който водих с премиера Бенямин Нетаняху ", министрите от военновременното израелско държавно управление, израелски военни водачи и министъра на защитата, съобщи съветникът на конференция.

 

Съливан акцентира, че Съединени американски щати считат, че дълготрайна израелска окупация на линията Газа след края на войната против Хамас няма да бъде добра концепция за самия Израел и няма да е обективна, съобщи Франс прес.

 

Израел беше подложен на световен напън да ограничи броя на цивилните жертви във войната, почнала след нападението на Хамас на 7 октомври. По информация на следените от Хамас управляващи в Газа досега са били убити близо 19 000 палестинци - данни, които не са тествани по самостоятелен път.

 

Очаква се съветникът на Байдън по националната сигурност да се срещне през днешния ден и с палестинския президент Махмуд Абас.

Съливан акцентира, че йеменските бунтовници хуси са " съответна опасност за свободата на корабоплаването в Червено море ". " Съединени американски щати работят с интернационалната общественост и своите сътрудници в района, с цел да се изправят против тази опасност ", добави той пред медиите след срещите си с израелски представители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР