Салфетка, върху която неофициално е написан първият договор между тогавашния

...
Салфетка, върху която неофициално е написан първият договор между тогавашния
Коментари Харесай

Историческият договор на Меси: Салфетката, която промени футболната история, ще бъде продадена на търг

Салфетка, върху която импровизирано е написан първият контракт сред тогавашния 13-годишен Лионел Меси и Барселона , ще бъде продадена на търг през март на начална цена от 381 000 $ , разгласи през днешния ден английската аукционна къща Bonhams.

The napkin on which 13-year-old Lionel Messi signed his first Barcelona contract will be auctioned in March with a starting price set at £300,000.
— DW News (@dwnews)
Листът хартия, който е един от най-важните документи в историята на футбола, бе подписан през 2000 година , когато тогавашният състезателен шеф на Барселона Карлес Рексач реализира съглашение с бащата Хорхе и мениджъра Орасио Гаджиоли да подпишат с аржентинския младеж, който през идващите години стана голмайсторът в историята на каталунския клуб и един от най-хубавите футболисти в света за всички времена .

Ключовият миг във футболната история на Меси настъпи, когато Рексач предложения Хорхе Меси на обяд заради загрижеността му по отношение на неналичието на съглашение за трансфер в испанския клуб. „ В Барселона, на 14 декември 2000 година и в наличието на г-да Мингел и Орасио, спортният шеф на ФК Барселона Карлес Рексач се съгласява, на своя отговорност и без значение от всевъзможни противоположни отзиви, да подпише контракт с играча Лионел Меси, при изискване че съблюдаваме контрактуваните суми “, написа върху салфетката с логото на тенис клуб „ Помпей “.

The Napkin That Secured Lionel Messi’s First Barcelona Contract Set For Auction
— #TuckFrump (@realTuckFrumper)
Салфетката носи подписите на Карлес Рексач и Хосеп Мингел, консултант по прехвърлянията на Барселона по това време, както и на аржентинския управител Орасио Гаджоли. Сделката, която беше утвърдена от тогавашния президент на Барселона Хоан Гаспар, беше публично подписана същата вечер, а месец по-късно Барселона приключи контракта с Лео Меси, отбелязвайки началото на неговия 20-годишен престой в каталунския клуб. Меси с фланелката на Барселона завоюва 34 трофея и изигра рекордните 782 мача, в които означи 674 гола.

По тематиката
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР