Salesforce преговаря за поглъщане на изпитващия затруднения напоследък Slack(снимка: CC0

...
Salesforce преговаря за поглъщане на изпитващия затруднения напоследък Slack(снимка: CC0
Коментари Харесай

Salesforce може да купи Slack, конкурент на Microsoft Teams


Salesforce договаря за усвояване на изпитващия усложнения в последно време Slack
(снимка: CC0 Public Domain)

Облачният снабдител Salesforce има намерение да купи чат приложението Slack в устрема си да разшири предложенията за бизнеса. Евентуална договорка се чака в околните дни, евентуално преди доклада на Salesforce за третото тримесечие на 1 декември.

Приходите на зависят от броя продадени места за чат на всеки клиент. Постъпленията на компанията през второто тримесечие понижиха, защото някои клиенти редуцираха или затвориха бизнеса си, вследствие на пандемията, а огромни корпоративни клиенти редуцираха разноските, отбелязва.

Акциите на Slack се търгуваха за 29,57 $ във вторник, само че доближиха 38,05 $ след новината, че компанията е в развой на преговори  за. Пазарната стойност на Slack по настоящи цени е 23 милиарда $.

Според източници на Ройтерс, Salesforce ще се стреми да заплати в брой за Slack. Компанията е (решения за ръководство на взаимоотношенията с клиенти ) и си партнира със Slack от години. Освен това се конкурира с Microsoft Dynamics 365 CRM.

За разлика от Zoom и, Slack не се възползва от възходящото търсене на видеоконференции по време на пандемията. Но видеосрещите може да не са толкоз значими за Salesforce, колкото чата. Миналата година компанията сътвори приложение Slack, което разреши на нейните клиенти да споделят данни в Slack. През октомври Salesforce пусна сходно приложение за Microsoft Teams.

Нито едно от двете приложения не включва. Вместо това приложенията разрешават на бизнес потребителите да споделят потребителски данни с сътрудници – задача, която е по-подходяща за чат, в сравнение с за видео. Така Salesforce може да се възползва от контрола върху личната си корпоративна платформа за известия и от стотиците корпоративни приложения, които се интегрират с функционалността за чат на Slack.
още по тематиката
Времената се трансформираха, откакто Microsoft пусна Teams през 2016 година Тогава Slack се разгласи за палач на имейла и разгласява реклама на цяла страница в Ню Йорк Таймс, приветствайки появяването на съперника Teams.

На фона на първия локдаун, породен от пандемията, изпълнителният шеф на Slack Стюарт Бътърфийлд съобщи, че „ Teams не е съперник на Slack ”. Няколко месеца по-късно обаче Slack се оплака на регулатора по конкуренцията в Европейски Съюз, че.

През октомври Microsoft съобщи, че Teams към този момент има над 115 милиона дейни консуматори на ден, по отношение на 75 милиона в края на април. Slack не е актуализирал данните си за ежедневния брой дейни консуматори от 2019 година, когато имаше.

Но даже преди пандемията Slack беше в мъчно състояние. Компанията взима сред 80 и 150 $ на консуматор годишно за чат приложението си, до момента в който Microsoft взима 60 $ на консуматор на Office 365 в своя Business Premium пакет, който включва Exchange имейл, терабайтово вместилище в OneDrive, Skype for Business и Teams.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР