Салах Абдеслам - единственият оцелял терорист от атентата в Париж

...
Салах Абдеслам - единственият оцелял терорист от атентата в Париж
Коментари Харесай

"Мозъкът" на атаките в Париж ще лети до Белгия, за да бъде съден

Салах Абдеслам - единственият оживял терорист от атентата в Париж през ноември 2015 година - ще бъде съден в Белгия и евентуално ще лети с вертолет за всяко правосъдно съвещание до белийската столица. Това оповестяват белгийски медии.

Абдеслам се намира в затвор край Париж и ще бъде съден в третата седмица на декември в Брюксел. Той е изявил предпочитание да участва на делото. Медиите означават, че след залавянето му през март предходната година в квартал " Моленбек " в Брюксел, в началото Абдеслам бе въдворен в пандиза в Брюж, а през април тази година бе трансфериран с вертолет в затвор край френската столица.

Абдеслам ще дава отговор в Белгия по дело за престрелка с полицията няколко дни преди да бъде хванат. При престрелката бяха ранени четирима служители на реда и бе погубен един от обградените терористи.

Салах, който е френски жител от марокански генезис, е роден и живееше в квартал " Моленбек " в Брюксел. Брат му Брахим бе измежду терористите, самовзривили се при нападенията в Париж. Салах е основен обвиняем и по делото за атентатите във френската столица. Досега следствието откри, че той е извозил 10 от терористите, блъснали в Париж и Брюксел, изпратени в Европа от мрежите на " Ислямска страна " в Сирия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР