Саксонската принцеса от български произход Теофана фон Саксен дари на

...
Саксонската принцеса от български произход Теофана фон Саксен дари на
Коментари Харесай

Принцеса дари 52 хирургични легла на болница в Сливен

Саксонската принцеса от български генезис Теофана декор Саксен подари на МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен 52 хирургични кревати и 20 шкафчета към тях на стойност 8 800 евро.

Леглата са втора ръка, дадени безплатно от частна берлинска болница.

" Работят безупречно. Технически имат цената на нови ", сподели принцеса декор Саксен при формалното връчване на дарението на управлението на регионалната болница и кмета на града Стефан Радев.

Принцеса Теофана декор Саксен разяснява, че е стеснителен фактът, че в България се дават доста малко пари за опазване на здравето , заплатите в бранша са ниски, а единствено с дарения опазването на здравето не може да подържа нужното модерно равнище.

" Дарението не е методът една система да действа. Закърпваме единствено едно състояние, една дребна дупка пълним, а ямите са по-големи. Трябва просто системата да действа, а тя с толкоз малко пари не може да действа, първо . Второ- всички пари от здравната каса би трябвало да отиват за опазването на здравето ", сподели тя.

Очаква се принцеса Фон Саксен да направи същото подаяние и на лечебните заведения в Перник, Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Тетевен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР