Саксония е важна за икономиката провинция в Източна Германия. Неотдавна

...
Саксония е важна за икономиката провинция в Източна Германия. Неотдавна
Коментари Харесай

Китайските компании се чувстват като у дома си в Източна Германия

Саксония е значима за стопанската система провинция в Източна Германия. Неотдавна тя бе посетена от китайски публицист, който изследва обстановката с китайските вложения в региона, заяви China Radio International.

Данните демонстрират, че за последните 8 години икономическият растеж на провинцията е достигнал 28% и тя се е трансформирала в една от най-бързо разрастващите се в страната. Производството на коли, машиностроенето, микроелектрониката и осведомителните и информационни технологии са измежду водещите промишлености в региона.

През последните години китайските компании са закупили няколко локални компании, които създават интелигентни чипове, полупроводникови артикули и обичайно водещи в промишленостите на автомобилостроенето и машиностроенето.

Дирукторът на Асоциацията за стимулиране на стопанската система в провинцията Томас Хорн счита, че макар че китайските вложения са навлезли единствено преди 10 години, те се усилват доста бързо и се класират измежду първите 10 задгранични вложители в региона.

"Китай е най-големият непознат търговски сътрудник на Саксония и се надява мащабите на съдействието в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж " да се уголемяват ", сподели Хорн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР