Сакскобургготски и посланикът на Русия обсъдили запазването на тесните връзки

...
Сакскобургготски и посланикът на Русия обсъдили запазването на тесните връзки
Коментари Харесай

Царят разговаря с Н. Пр. Митрофанова

Сакскобургготски и посланикът на Русия разискали запазването на тесните връзки сред двата народа

Снимки от срещата във „ Врана” бяха пуснати във фейсбук

Царят и Митрофанова се видяха и на Цветница

Посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова се срещна с главата на Българския царски дом Симеон Сакскобургготски, заяви Посолството на Руската федерация в формалната си страница във фейсбук.

По време на диалога беше подчертана значимостта на опазване на тесните връзки сред народите на Русия и България, развиване на културно-хуманитарното съдействие, както и подсилване на междуцърковния разговор, написа още в известието.

От фотосите се схваща, че при визитата си в двореца „ Врана” Митрофанова е била съпроводена от първия секретар на посолството Филип Воскресенский и от шефа на Дом Москва в София Борис Громов.

Сакскобургготски и посланикът на Русия у нас се видяха в храм „ Ал. Невски” на 25 април, по време на литургията на Цветница. Тогава двамата разговаряха за малко. Тази година се навършват 800 години от рождението на Свети княз Александър Невски - годишнина, която ще бъде маркирана с поредност от събития.

Сакскобургготски постоянно е твърдял, че се интересува от Русия. В изявление за ТАСС от 2017 година той споделя следното: Винаги съм се интересувал от Русия и от историческа, и от културна позиция. Чел съм доста за нея и съм се учил от нейния образец. И добавя: Сега сред нашите страни съществува напрежение, само че не мисля, че то ще продължи дълго. Проблемите са постоянно краткотрайни и конюнктурни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР