Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено. Правната комисия подкрепи промяната

...
Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено. Правната комисия подкрепи промяната
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Съкратеното правосъдно разследване ще бъде анулирано. Правната комисия поддържа смяната единомислещо на първо четене. Това сподели депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по правни въпроси Десислава Атанасова в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

``
реклама

Тя посочи, че на днешното съвещание на комисията са участвали родственици на жертви на тежки закононарушения, които упорстват за смяната.

Същевременно обаче държим да проведем един необятен публичен спор дали за сметка на справедливостта би трябвало да се сбогуваме с бързината на процеса, добави тя.

По думите ѝ най-удачно е смяната да стане по този начин, че въпреки всичко съдът да може да преценя в обособени случаи присъдата да може да бъде намалявана, само че не с 1/3, както е сега, а с 1/5.

Тя разяснява и процедурата по желание на нов основен прокурор с единствен претендент зам.-главния прокурор Иван Гешев. За мен е изрично ясно, че е по-добре да следваме процедурата, която е по закон. Фактът, че толкоз доста позитивни мнения за господин Гешев са оповестени във Висшия правосъден съвет, приказват че неговите сътрудници го поддържат задоволително. Мисля, че в тази ситуация политиците би трябвало да се въздържат от мнения. Практиката е " експерти избират експерти ", уточни Атанасова.

По мотив стабилността на ръководещата коалиция и трусовете в Обединени патриоти, депутатът от ГЕРБ съобщи: " Коалиционните сътрудници стоим под една и съща управническа стратегия с ясни задания и периоди. През новия сезон най-сериозният документ ще бъде законът за бюджета на Република България ".

Под съдружното съглашение са поставили подписите си трима съществени политици – господин Каракачанов, господин Симеонов и господин Сидеров. Вероятно добре си дават сметка какво значи трус в политиката. На България ѝ би трябвало да непоклатимост, с цел да има предвидимост и в законодателството, и в вложенията, сподели още Десислава Атанасова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР