Съкратените миньори от Бобов дол проведоха срещи в Народното събрание

...
Съкратените миньори от Бобов дол проведоха срещи в Народното събрание
Коментари Харесай

Съкратените миньори от Бобов дол проведоха срещи с ГЕРБ и БСП в парламента

Съкратените миньори от Бобов дол организираха срещи в Народното събрание с представители на двете най-големи парламентарни групи - първо с Българска социалистическа партия, а по-късно и с ГЕРБ, и желаеха да им бъде разрешено пенсиониране по старите правила.


Първата вълна от съкращения в рудника завърши към средата на юни, само че по информация на работодателите цялата процедура ще продължи до края на 2018 година, като се чака да бъдат съкратени общо към 400 души. От управлението на предприятието осведомиха, че съкращението на личния състав се постанова поради закриване на обекти за под земята рандеман на въглища.

Внесените промени в Кодекса за обществено обезпечаване разяснява зам.-председателят на отрасловата парламентарна комисия и народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова.

Тя разясни, че във вторник следва въпросът да се разисква в Националния съвет за тристранно съдействие, а в сряда влиза като първа точка в съвещанието на обществената комисия. Ангелова удостовери още, че в допустимо измененията в закона да бъдат осъществени до края на тази парламентарна сесия.

" Има импортирано предложение за смяна в Кодекса за обществено обезпечаване от сътрудници от ГЕРБ, само че няма никакво придвижване по този закон, подозираме съзнателно ", разяснява пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя означи, че би трябвало да се одобри единствено един текст в кодекса, с който би трябвало да се разреши при редуциране преди навършване на възрастта миньорите да могат да се пенсионират по старите правила.
 Ще се реши ли казусът с пенсионирането на миньорите от Бобов дол? Ще се реши ли казусът с пенсионирането на миньорите от Бобов дол?
Омбудсманът Мая Манолова и специалисти от общественото министерство и Агенцията по заетостта се срещнаха с миньори от последния под земята рудник в района з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР