Съкращения в държавната азминистрация ще има. Администрацията в България далеч

...
Съкращения в държавната азминистрация ще има. Администрацията в България далеч
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Започват съкращения в администрацията, първите ще са...

" Съкращения в държавната азминистрация ще има. Администрацията в България надалеч не е от най-многобройните в Европа. Тя е оразмерявана обаче за други столетия: когато връзките са били по-слаби, технологиите са били по-малко, а хората - повече. "

Това разяснява в студиото на " Лице в леце "  заместник министър-председателят Томислав Дончев.

" Ние имаме звена, които са преоразмерени и други, където броят на заетите е по-малък от натоварването. При редуциране в преоразмерението няма да се усети, само че там, където има дефицит - да. 

Първо ще вземат решение самите министри с какъв брой индивида могат да се разделят. Още нямам информация от всички ведомства, само че започваме с 1600 щатни бройки. Този развой ще продължи. През март, април ще вършим функционални разбори. Ще забележим къде има неизлишни бройки. 

Ще редуцираме звена в министерство и организация с една и съща функционалност. Ще продължи процесът на оптимизация. Цели звена ще се окажат непотребни. Тези 1600 са факт от първата вълна. Това е малко под 2%. Може да се окаже и по-значим процентът, само че акуратен разбор ще има през пролетта. Още две министерства чакаме да заявят. 

Има напрежение, никой не желае да редуцира. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР