Съкращения ще има и мога да обясня защо. Въпреки че

...
Съкращения ще има и мога да обясня защо. Въпреки че
Коментари Харесай

Томислав Дончев Лично Съобщи: Хиляди Българи Остават Без Работа! Съкращават Всички, Които Са

" Съкращения ще има и мога да обясня за какво. Въпреки че като брой администрацията в България не е толкоз огромна, не е на първите места в Европа на глава от популацията. Само че е оразмерявана за други столетия, когато връзките са били по-слаби и в някои обитаеми места хората са били повече. Имаме звена, в които работят повече хора, в сравнение с е належащо. Имаме и звена, където е противоположното - натоварването е повече. Затова се опитваме да създадем оптимизация по интелигентния метод ", стимулира се Дончев.

По думите му ще има няколко стъпки.

" Първата е министрите да преценяват къде и с какъв брой индивида могат да се разделят. Празни бройки, редуциране на чиновници, преструктуриране... Започваме с 1600 бройки от разнообразни министерства. Този развой ще продължи. През март-април ще бъдем подготвени с един доста акуратен разбори, които се вършат все още, с цел да се види и къде има непотребни звена, тъй като имаме повтаряне. Не става дума за адвокати, счетоводители и IT експерти, а за звена, които извършват едни и същи функционалности ", сподели още вицепремиерът.

Томислав Дончев разяснява и градежа на Автомагистрала " Хемус " без публични поръчки.

" Законодателството споделя, че може по този метод да се строи. Възложителят има право на равнище европейско законодателство да разпорежда без конкурентна процедура, без процедурите, които са уредени в закона. Това е законно. Практика в редица страни е. Най-важно е да се построи " Хемус " с положително качество на добра цена и законно. А и градежът на автомагистрала се вижда от всички и е обществено какъв брой пари са изхарчени. Ще направляваме ", означи вицепремиерът.

И добави:

" Ще насочва един мой остарял апел, че би трябвало да се чете, изключително преди да се приказва. Законодателството споделя, че може по този метод да се строи. И то не българското, а европейското. Възложителят има право на равнище европейско законодателство да разпорежда без конкурентна процедура, без процедурите, които са уредени в закона. Това е законно и отново става въпрос за процедура. Практика в редица страни е. Става въпрос за по този начин нареченото " вътрешно възлагане ". Нали левицата желае повече държавно участи? Ще бъда закачлив - изпълняваме рекомендациите на левицата. Компанията, която строи автомагистралата, е държавна ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР