Съкращението на едни държавни служители ще повиши заплатата на останалите.

...
Съкращението на едни държавни служители ще повиши заплатата на останалите.
Коментари Харесай

Съкращението на държавни служители ще повиши заплатата на останалите

Съкращението на едни държавни чиновници ще увеличи заплатата на останалите. Преди да бъде подготвен съставът на новото държавно управление се заприказва за редуциране на държавни чиновници до края на 2022 година Тази концепция породи утвърждение от една страна и неодобрение от друга, предава.

" Трябва да си зададем въпроса за какво се прави сходно нещо? Има три ясни цели – да се освободи място за новата клиентела, за „ нашите хора ”.  Подобно нещо е правено и преди. На второ място – някои дейности, които се заплащат през бюджета, да бъдат аутсорсвани. Обикновено става дума за счетоводни и правни услуги. Третата цел е да бъде " нахранена тълпата ". Това разяснява пред Нова тв президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Според него, сходна концепция не е добра, изключително със поръчката на три нови министерства.

" Съкращаването на държавната администрация е неотложно и не би трябвало да се отсрочва. Това желание не е нещо ново под слънцето ", изясни и зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев.

По думите му, по този начин ще се съберат най-ефективно налози и такси с минимално разноски, а " бюрокрацията ражда администрация ".

" Не се усъвършенства качеството на услугата. Чиновникът лимитира скоростта и качеството на услугата с наличието си. Премахването на гишето ще отстрани  и хранителната среда за корупцията. Електронизацията  ускорява и понижава  цената на услугата, а по-малкият брой на чиновниците ще усили заплатите на останалите работещи и ще направи специалността по-привлекателна ", безапелационен е той.

Според него по този начин ще се усили прозрачността и успеваемостта пред жителите и компаниите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР