Съкращават се някои срокове за назначаването на кандидати на военна

...
Съкращават се някои срокове за назначаването на кандидати на военна
Коментари Харесай

Генерал Андрей Боцев: С кампанията „Бъди войник“ искаме да покажем, че военната професия е престижна и сигурна

Съкращават се някои периоди за назначението на претенденти на военна работа, които сполучливо са издържали състезанията за войнишки длъжности. Осъвременени са и част от медицинските условия, само че никога не сме снижавали критериите.

Това сподели началникът на защитата военачалник Андрей Боцев пред публицисти в Смолян по време на акцията „ Бъди боец “ за показване на военната специалност през днешния ден, 20 юни, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Намалени са периодите за подаване и обработка на документите във военните окръжия и по-бързото им даване във военните формирования за образуване на състезанията, обясни той. По думите му, първата половина на годината е посочила, че акцията „ Бъди боец “ е доста добра и е стъпка в вярната посока за превъзмогване на некомплекта във Въоръжените сили. Предстои разбор на свободните места и ще бъдат оповестени още състезания във типовете Въоръжени сили от есента, добави военачалник Боцев.

„ С тази акция желаеме да покажем, че военната специалност е влиятелна и сигурна като работно място и приходи “, акцентира началникът на защитата. Той добави, че това е високорискова специалност, по тази причина на всички учения, занятия и подготовки се следи прецизно за спазването на ограниченията за сигурност.

Доброто обучение е огромно преимущество за военната специалност, поради модернизационните планове, в резултат на които се чака нова модерна техника в Българската войска. Не на последно място са и физическите благоприятни условия на претендентите за бойци, уточни още военачалник Андрей Боцев.

Пред публицисти и смолянската общност той даде висока оценка на 101-ви алпийски полк, на активността му в помощ на популацията. „ Трябва да се гордеете с вашия полк. Всяка година през зимата пътищата в Родопите са проходими, с помощта на тях “, напомни началникът на защитата.

„ Доволни сме от извършения конкурс за заемане на вакантни войнишки длъжности, само че един не е задоволителен. В ход е подготовката на втори и до края на годината сигурно ще има и трети конкурс. “ Това сподели пред публицисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Удовлетворени сме от облекчаването на процедурите, тъй като до момента сме губили хора поради забавянето на назначението, уточни още командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

В Смолян на представянето на военната специалност пристигнаха доста възпитаници, в това число и от общините в региона. На място непосредствено от хората в униформа те се срещнаха с военната специалност и имаха опция да беседват с военнослужещите за спецификите на показаната техника и въоръжение в Българската войска. От представителите на Военното окръжие в Смолян доста младежи се осведомиха за настоящите благоприятни условия за постъпване в редиците на Българската войска. Този метод на показване на армията разсъни и доста приятни мемоари измежду поданици и посетители на Смолян. Със свои осъществявания за тях в центъра на града се включи Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, а жест към смолянската общност за обичайно положителните връзки с жителите на Родопите беше концертът на Представителния отбор на Въоръжените сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР