Съкилийници са малтретирали психически, физически, включително и сексуално Патрик Първев,

...
Съкилийници са малтретирали психически, физически, включително и сексуално Патрик Първев,
Коментари Харесай

Арестанти малтретирали бияч на дете, карали го да признае, че е убил Георги в Борисовата градина

Съкилийници са малтретирали душевен, физически, в това число и полово Патрик Първев, който бе арестуван през 2015 година за жестокия побой на 3-годишния Христо "Еци ".
Първев и съучастникът му Александър Донов бяха разпитани през днешния ден по делото за убийството на Георги в Борисовата градина. Подсъдим за закононарушението е 21-годишният Йоан Матев. Оказа се, че Първев е бил разпитван и в следствения арест по случая с Йоан Матев.
Според показанията, саморъчно написани през юли 2015 година от Първев, той е бил малтретиран в ареста от съкилийници, които го карали да признае, че е умъртвил Георги в Борисовата градина. Един от тях, на име Калин, бил най-активен в издевателството. Той го карал да се съблича гол и с четка за зъби да мие пода, не му давал да се храни с останалите съкилийници, постоянно го шамаросвал. Според първите показания на Първев, това било, с цел да признае, че е умъртвил Георги.
Днес в софийския градски съд той отхвърли да е бил измъчван за това, а мъченията, в това число и полови, били като възмездие за стореното от него - побоя над дребния Еци. Първев сподели, че саморъчно написаните показания, не са надписани от него. Заяви, че в никакъв случай не се е оплаквал на надзирателите, че е обичай. Затова съдът назначи графологична експертиза, която да каже дали почеркът и подписите са негови. Преди него бе разпитан съученик на Йоан Матев - Сергей Андреев, който изясни, че в класа се шегували, че Матев доста наподобява на момчето от фрагментите на Министерство на вътрешните работи от Борисовата градина, само че в никакъв случай не го мислели съществено. При проявление на записите в полицията съученикът на Матев го разпознал по характерния метод, по който си вдигал дънките.
Началото на правосъдното съвещания стартира с чуване на позвъняванията на телефон 112, с които се подава сигнал за убийството на Георги и двама, които дават свои версии за това, кой е възможният причинител. Първата, която подава сигнал на телефон 112, е приятелката на Георги - Лора, и това става в 11:46 на 2 юни 2015 година
В правосъдната зала се чу от записите по какъв начин момичето плаче и се моли незабавно да бъде изпратена кола за спешна помощ, тъй като има наръгано с нож момче в Борисовата градина. В продължение на 1 минута тя плаче и се пробва да изясни на дежурната на телефона 112 къде се намира. Чутото в съда беше доста потискащо и сърцеръздирателно. След това следва ново позвъняване на телефон 112 в 11:57, от който запис излиза наяве, че другар на Георги звъни и пита какво се случва с колата за спешна помощ. В продължение на 3 минути момчето се пробва да насочи колата за спешна помощ, която не знае от кое място да влезе в парка.
Междувременно в 11:59 следва ново позвъняване, което към този момент е на фона на сирените и от този запис излиза наяве, че същото момче изяснява на дежурната, че колата за спешна помощ ги е подминала и се стартира още веднъж да ги насочва по какъв начин да стигнат до конната база. От 112 го трансферират непосредствено на центъра за незабавна помощ, с цел да ги насочва по пътя. Междувременно, малко по късно в 13 часа, 13:26 и 14:08, две 16-годишни момчета подават сигнал за възможните причинители на убийството. Едното твърди, че това са почитатели на Левски-Запад, а другото, че Георги е наръган от двама братя близнаци.
Делото продължава с разпит на още очевидци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР