Съжалявам за случая, искам по-лека мярка, каза току-що в Бургаския

...
Съжалявам за случая, искам по-лека мярка, каза току-що в Бургаския
Коментари Харесай

18-годишният Алекс, който уби 2 жени на Задушница, съжалявал, не иска в ареста

" Съжалявам за случая, желая по-лека мярка ", сподели преди малко в Бургаския апелативен съд 18-годишният Алекс Димов, който умъртви 2 възрастни дами на Задушница в Карнобат.

Младежът за първи път изрича страдание, а мълчанието му на предходното му съвещание в окръжния съд ядоса магистратите, които го упрекнаха, че той не се е разкаял.

" Много съжаляваме и не го пожелаваме на никой ", сподели смутената майка на Алекс Елена Димова.

Днес в Апелативния съд като втори бранител на обвинения се яви столичният юрист Марин Марковски, който пледира за състрадание по отношение на Алекс. Опитният правист акцентира неколкократно, че става дума за по неволя действие, което има потребност от схващане и правдивост, а не от арест. Според Марковски, клиентът му не бил от тези момчета, които нарушават разпоредбите.

" Не е редно това момче да се показва като богаташко синче, което гази хората със скъпи коли ", сподели той.

Вторият бранител на Димов - бургаският юрист Красимир Кацарски добави, че мердецесът, с който бяха премазани двете дами, е 18-годишен и не е безценен.

Прокуратурата обаче настоя да бъде доказана най-тежката мярка за младежа, защото той можел да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Няма гаранция, че в случай че е на независимост той няма още веднъж да се качи на автомобил и да провокира следващото пътно произшествие с жертви, съобщи прокурор Красимира Кателиева. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР