Съжалявам, с Тереза Мей действително работихме много добре всички. Това

...
Съжалявам, с Тереза Мей действително работихме много добре всички. Това
Коментари Харесай

Борисов за оставката на Мей: Съжалявам, работихме много добре

Съжалявам, с Тереза Мей фактически работихме доста добре всички. Това съобщи в Мюнхен министър председателят Бойко Борисов след среща с баварския си колега Маркус Зьодер във връзка оповестеното по-рано през днешния ден решение на английския министър председател да подаде оставка на 7 юни.

„ Дано не ми се осъществен най-страшните прогнози, че месеци наред поради Тереза Мей и вярата, че ще създадем брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите. Сега тя ще си тръгне, ще пристигна някой различен и ще каже: „ Било, каквото било, когато имаме над 70 депутати, да си приказваме отново “. Няма да е правилно и почтено ", разяснява Борисов.

Премиерът уточни, че българите желаят сигурност, високи приходи, желаят да виждат развиване.

Ние това вършим сега. Лозунги не трябват, а заводи, вложения, индустриализация, акцентира той. Борисов посочи, че доста немски фабрики са направени в България, изключително в автомобилната промишленост, които с изключение на, че се основават, в следствие уголемяват производството си.

Той отбеляза, че се работи интензивно за повече контакти сред българския и баварския бизнес, тъй че двете стопански системи да бъдат оптимално съединени.

Двустранните връзки сред България и Германия са отлични, със стратегическа значимост, а връзките с Бавария са най-активните и динамично разрастващите се измежду немските федерални провинции, акцентира Борисов.

Министър-председателят Маркус Зьодер означи, че е впечатлен от това какъв брой доста немски фабрики се откриват в България.

" Очакваме още по-засилено икономическо съдействие. Придаваме огромно значение на доверието на баварския бизнес за търговия и вложения в нашата страна, и поставяме старания в тази посока ", акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

Той добави, че за страната ни е от изключителна значимост разширението на наличието на български артикули на баварския пазар в перспективни браншове като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа индустрия, селското стопанство и други

" Стремим се да развиваме новаторски производства с висока добавена стойност и да подобряваме опциите за развиване на технологиите ", сподели още министър председателят Борисов пред Маркус Зьодер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР