Съжалявам, че не останах в Пловдив. В Англия болшинството хора

Съжалявам, че не останах в Пловдив. В Англия болшинството хора ...

Българка на Острова: Тук нещата ще станат страшни.


Съжалявам, че не останах в Пловдив. В Англия болшинството хора гледат с абсолютно презрение на ограничителните мерки , въведени от правителството и мисля, че не сме далеч от италианския модел. Така пловдивчанката Снежана Василева коментира ситуацията на Острова.

Бившата журналистка живее от години във Великобритания, но със съпругът ѝ, който е британец, всеки месец прекарват поне седмица под тепетата. Последният им престой в Пловдив приключва точно преди да въведат карантината, предаде Trafficnews.

"В Пловдив всички мои приятели приемаха мерките много сериозно. Въпреки че още нямаше карантина, много от тях отказаха да дойдат на рождения ден на съпруга ми. Дори не искаха да се виждат с нас, тъй като знаеха , че идваме от Англия. След това си заминахме. Имаше огромна разлика между мерките за сигурност на летището в София и на Гетуик. Следващите седмици болните започнаха да се увеличават, но тогава премиерът Борис Джонсън каза, че няма да въвежда ограничения и ще разчита на т.нар. "стаден имунитет", разказва Василева.

Източник: fakti.bg