Saint Laurent откри Седмицата на модата в Париж с елегантна

...
Saint Laurent откри Седмицата на модата в Париж с елегантна
Коментари Харесай

Saint Laurent откри Седмицата на модата в Париж с елегантна линия от вечерни облекла

" Saint Laurent " откри Седмицата на модата в Париж с елегантна линия от вечерни дрехи, направена от дизайнера Антъни Вакарело, оповестява чуждестраннта преса.

Шоуто беше в Парижката комерсиална борса, която към този момент приютява сбирката от модерно изкуство на Франсоа Пино. Модели в тъмни тренчкоти с вдигнати яки, подчертани плещи и бели блузи с висока шал-яка или деколтета вид " прегърни ме " обикаляха кръглата зала. Ботушите бяха заострени, с по-високи токове.

За край залата притъмня и актрисата Шарлот Генсбур седна на пианото и засвири, до момента в който моделите приключиха ревюто с още един кръг. Тя продължи осъществяването си и за поклона на Вакарело и завоюва бурни овации и възгласи от публиката.

Британската дизайнерка Грейс Уейлс Бонър, известна с привнасянето на " афро-атлантически лъх " в европейския разкош, беше измежду първите показали се в Париж, предава Българска телеграфна агенция. Нейното дефиле отдаде респект на " черния лентяй ". Дизайнерката, която е лауреатка на Британските фешън награди за 2022 година, е известна с препратките си към известни чернокожи създатели и колониалната история, както и със свежата немарливост на облеклата си.

 

 

Колекцията ѝ с копринени смокинги в жанр " Савил Роу ", палта от туид и панталони от кадифе е въодушевена от чернокожи създатели като писателя Джеймс Болдуин или певицата Жозефин Бейкър.

Седмицата на мъжката мода в Париж ще продължи до 22 януари. Ще вземат участие елитни фешън къщи, измежду които " Louis Vuitton ", " Dior ", " Givenchy ", " Hermes ", " Maison Margiela ".

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР