Saint-Gobain Weber представи webertherm circle – първата напълно рециклируема външна

...
Saint-Gobain Weber представи webertherm circle – първата напълно рециклируема външна
Коментари Харесай

Компания представи първата в света напълно рециклируема система за топлоизолация

Saint-Gobain Weber показа webertherm circle – първата изцяло рециклируема външна топлоизолационна система (ETICS). Тя дава опция съставните ѝ съставни елементи да бъдат разграничени съгласно вида им, след което да бъдат рециклирани или употребявани наново. Нулевите боклуци при потреблението ѝ основават нови благоприятни условия за строителни действия, при които се пестят запаси с грижа за природата. През целия експлоатационен живот на постройката, системата покрива нужните стандарти във връзка с устойчивост и непоклатимост, както всяка друга weber топлоизолационна система.

Всяка година в България за изработката на топлоизолационни системи се влагат огромни количества строителни материали. След време те се трансформират в боклук, защото се употребяват единствено по един път. Това се дължи на обстоятелството, че другите съставни елементи нормално не се изхвърлят разделно след демонтажа и по този метод се лимитира повторната им приложимост в строителството. Този вид на работа е финансово голословен и провокира доста въпроси във връзка с екологичния резултат. В допълнение, поради условията за енергийна успеваемост на постройките, въпросът с оползотворяването на отпадъка при реновирането на фасадите става все по-голям.

В Германия, да вземем за пример, за строителни действия се изразходват към 5 млн. куб.м. изолационни материали и 100 млн. тона пясък огромна част, от които не могат да бъдат вложени в нов строителен развой. Затова Saint-Gobain Weber в Германия създаде системата webertherm circle, която има капацитет да се оправи напълно с това предизвикателство.

Разделянето по вид и тип на другите детайли в системата, става допустимо с помощта на специфичен разграничителен пласт с вградена стъклотекстилна армировъчна мрежа. webertherm circle е напълно минерална, премиум топлоизолационна система. Благодарение на специфичния разграничителен пласт, съдържащ стъклотекстилна армировъчна мрежа, по време на демонтажа системата разрешава другите ѝ пластове елементарно да бъдат разграничени един от различен. Така изолационният материал, дюбелите и повърхностния предпазен пласт се отделят от дебелослойна шпакловка и лепило-шпакловъчната примес, което разрешава да се рециклират или употребяват наново. По време на целия експлоатационен живот на постройката, системата покрива високите условия и всички европейски стандарти във връзка с устойчивост и непоклатимост, както всяка друга weber топлоизолационна система.

Направление Вебер оперира на българския пазар от 2001 година с произвеждане на новаторски и лесни за приложимост артикули в региона на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и механически разтвори.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР