Съхранявайте доброто и го разпространявайте! Това послание отправи директорът на

...
Съхранявайте доброто и го разпространявайте! Това послание отправи директорът на
Коментари Харесай

Таня Георгиева със звание „Златен медал на БЧК”: Съхранявайте доброто и го разпространявайте

Съхранявайте положителното и го разпространявайте! Това обръщение насочи шефът на Български червен кръст в Пловдив Таня Георгиева, която получи званието „ Отличник на БЧК”. Тя бе удостоена и със “Златен медал” за заслуги, който се връчва извънредно рядко.



Отличията за отдаденост и заслуги към идеята бяха раздадени в постройката на Многофункционален обществен център, където през днешния ден Областният съвет означи Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2022 година.

С орден за заслуги от БЧК бяха отличени зам.-кметът на регион " Източен " Ерол Садъков, зам.-кметът по обществени действия Анести Тимчев, някогашният шеф на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева, шефът РУО Антоанета Пакова. Отличници на БЧК станаха младежите, които най-активно се включват в доброволчески инциативи, както и публицистите Галена Паскова от Българска национална телевизия и Радко Паунов от 24 часа. Водещ на събитието беше журналистът Илиян Велков.



Тържеството стартира с одобрение на ръководителя на Областната организация на БЧК-Пловдив и шефа на Областния съвет на БЧК – Пловдив. Бяха показани другите действия, както и фокусът в одобряването на положителния образец за постигане до оптимално огромен брой хора, включени в идеята.

Тържеството бе под музиката на „ Биг Бенд Пловдив “, а за присъстващите - наградени, донори и публични посетители, имаше още доста музикални и танцувални изненади.



„ Пожелавам да задържим този възторг, този дух на състрадание, този дух на добрина и да се радваме на младежите, които се причисляват към нас. Това е духът на положителното, което се възпитава от фамилията и се придвижва в общността. Благодаря на всички, които оказаха поддръжка на Български червен кръст”, сподели Таня Георгиева.



Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец е учредено преди повече от 150 години. Има над 14 милиона доброволци. Днес те не престават да се борят с продължаващата пандемия от COVID-19 и последствията от нея. Застават зад всички потърпевши от военния спор в Украйна. Всички те са на предната линия на филантропичната активност. Предоставят обществена помощ и услуги, психическа и психосоциална поддръжка, работят в изключителни обстановки, оказват помощ на най-уязвимите групи на обществото. Това са хората, които носят образеца на грижа и отговорност към другите.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР