Съхраняват се криптирани и единствено на клиентските устройстваSalvobit Share комбинира

...
Съхраняват се криптирани и единствено на клиентските устройстваSalvobit Share комбинира
Коментари Харесай

Български софтуер обещава 100% защита на данните

Съхраняват се криптирани и само на потребителските устройства

„ Salvobit Share ” комбинира безкомпромисните технологии за сигурност на данните с отлични благоприятни условия за шерване на файлове и информация

Изтичането, кражбата и злоупотребата с данни са трите огромни несгоди, които задушават интернет пространството през последните години. Проблемът е толкоз изчерпателен, че от него страдат както секретните служби на водещата в света страна, Съединени американски щати, по този начин и милиарди елементарни хора.

Данни под формата на фотоси, пароли, банкови документи, имейл адреси, цифрови копия на документи и впрочем се поверяват на облачни услуги за предпазване или обществени мрежи, а потребителите нямат изясненост какво се случва с тях. И въпреки да бъдат изтрити в опит за предотвратяване от злоупотреби, копия от данните остават на знайни и незнайни сървъри.

Има доста решения за данните, само че множеството са недостъпни за елементарния консуматор, заради високата си цена или непостижимата трудност на боравене с тях. Българският стартъп „ Салвобит ” създава програмен продукт за шерване, предпазване и отбрана на данни, който дава обещание да реши по наличен метод казуса са сигурността.

Това, което отличава „ Salvobit Share ” от съперниците, са безкомпромисните технологии за сигурност на данните, комбинирани с отлични благоприятни условия за шерване на файлове и информация, разясниха от разработчика. Продуктът е извънредно елементарен и подсъзнателен за работа и обезпечава впечатляваща отбрана:

Но с това не се изчерпват качествата на „ Salvobit Share ”. Софтуерът разрешава също основаване на сигурни мрежи за шерване на информация. В тях всеки консуматор резервира безспорните права над данните си и единствено той взема решение с кой различен от дадената мрежа да ги споделя.

Освен това опциите за злоупотреби вътре в самата мрежа са сведени до най-малко, тъй като всяко едно деяние на всеки един консуматор се отбелязва като осъществено от него посредством персоналния му цифров ключ.

Дори в случай че физическите устройства, на които са потребителските данни, бъдат откраднати, или те бъдат хакнати, заради накърнимост в различен програмен продукт на потребителя, то „ похитителят ” ще остане с празни ръце, тъй като няма да разполага с нужния ключ, с цел да разшифрова закодираните данни. Цялата информация, която се съхранява в една „ Salvobit Share ” мрежа, се криптира както по време на трансфер, по този начин и когато е неподвижен.

Разработчиците възнамеряват да пуснат приключена версия на „ Salvobit Share ” на българския пазар през есента на актуалната година.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР