Съграждани на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус се събраха

...
Съграждани на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус се събраха
Коментари Харесай

Протест в защита на шофьора на автобуса, катастрофирал край Своге

Съграждани на водача на авариралия край Своге рейс се събраха на проява в негова отбрана в Божурище в събота следобяд. Григор Григоров все още е единственият упрекнат за нещастието, при която починаха 17 души.

Идеята за митинга се заражда в обществените мрежи. Съгражданите на Григоров упорстват за обективен развой против него. Второто им искане е да се извърши обширно и транспарантно следствие на аргументите за случая - в това число проектирането и построяването на сериозния сектор, както и настоящото положение на пътната инфраструктура в региона.

Обвинението към Григор Григоров е за причиняване на гибел по несъобразителност. Той карал с 13 км/ ч над позволеното в съответния сектор в събота, когато рейсът му падна и починаха 17 души.

"Веднага след случая е мислил за самоубийство... в този момент просто изпитва голямо страдание. Не може да реши грешката си, а това, че всичко се стоварва напълно върху него доста му тежи ", сподели юрист Христо Ботев преди дни.

"Спомените му са извънредно комплицирани. Говорих с него повече за персоналното му положение, тъй като то в действителност е доста тежко - и душевен, и физически”, сподели бранителят. И добави, че Григоров отхвърля да е имало разпръскване от негова страна по време на злощастното пътешестване.

Ботев е безапелационен, че ще желае от съда налагане на по-лека мярка за неотклонение на клиента му.

Междувременно край Своге хората още веднъж се събраха на митинг.

Хората желаят пътят да се оправи.

Стана ясно, че има доста нередности, само че към този момент водачът е единственият упрекнат.

Около 17 часа в събота рейс, пренасящ екскурзианти, падна от 20 метра, починаха 17 души, трима са в тежко положение в "Пирогов " и един мъж в Окръжна. Шофьорът е карал с превишена скорост - 53 км/ч, при 40 км/ч.

Повечето от починалите са от софийското село Световрачане, измежду тях е и момче на 13 години.

До този миг проверяващите не са открили точната причина за трагичния случай. Основните посоки, по които се работи, са дейностите на лидера и техническото положение на пътния сектор.

В понеделник служители на реда и следователи влязоха в постройката в на „ Трейс груп” - компанията, ремонтирала пътя, а във вторник полиция и жандармерия влязоха в офиса на "Мегаинвест холд” в Дупница.

Те изземат документи, свързани с контракта, подписан за ремонта на кървавия сектор край Своге.

От организация „ Пътна инфраструктура” са подали общо пет сигнала до компанията реализатор „ Трейс Своге” за незабавен ремонт на рисковите сектори от трасето. Крайният период е бил 15 август или 10 дни преди злополуката. Регионалният министър Николай Нанков разясни, че нито един от секторите не е ремонтиран.

Шофьорът е арестуван за 72 часа от прокурор. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност. Пуснат бе под домакински арест.

Трима министри - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев си подадоха оставките.

Затварят пътя Своге-София, взимат проби

Жители на Своге излизат на митинг отново, трима от ранените с заплаха за живота

Съдът пусна водача на рейса

Разказ на жена, оживяла в рейса

Борисов: Към никого няма да има прошка

Свидетелите на злополуката: Какво е станало

Министър: Използваният асфалт край Своге е неприемлив

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР