Съгласно закона няма как между първо и второ четене да

...
Съгласно закона няма как между първо и второ четене да
Коментари Харесай

Кауза пердута са исканията на БСП за промени в бюджета според финансовия министър

Съгласно закона няма по какъв начин сред първо и второ четене да бъдат внасяни промени в параметрите на входирания от Министерски съвет законопроект за удължение на действието на настоящия държавен бюджет през първите месеци на идната 2023 година.

Това съобщи в парламентарните коридори след чуването си от зала финансовият министър в кабинета на Гълъб Донев Росица Велкова.

По този метод финансист номер едно в действителност разгласи за безсмислени напъните на Българска социалистическа партия точно за прекрояване на фискалната рамка сред първо и второ четене, по която тематика социалистите организираха диалози с три от.

" Съгласно закона за обществените финанси, спазвайки признатото законодателство, не би следвало да е допустимо ", отговори на въпрос на News.bg Велкова.

Министърът още веднъж акцентира - не е задача на длъжностен кабинет да прави значими промени в държавния бюджет.

" Решенията за средносрочна политика следва да бъдат взимани от определено с парламентарно болшинство държавно управление, което има поддръжка от хората. На служебното държавно управление главната задача е да организира и провежда изборите, както и да резервира действието на държавността в интервала, в който ръководи. "

Росица Велкова разяснява и синдикалните митинги, чието главно искане е повишението на минималната работна заплата до равнища от 50% от междинната. " Всяко покачване на МРЗ с 10 лв. утежнява бюджетното салдо с 50 милиона лв. " , влезе в конкретика тя.

Все отново повишението на минималните равнища на възнаграждение ще бъдат разисквани в границите на процедурата за приемане на бюджета, която ще започва скоро в Народното събрание.
 Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета
Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета

Свиленски: Много е комфортно на служебния кабинет да работи без държавно управление и без контрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР