Съгласно споразумение с БНТ ВМРО има право на безплатно еднократно

...
Съгласно споразумение с БНТ ВМРО има право на безплатно еднократно
Коментари Харесай

ВМРО обвини БНТ в цензура и дискриминация заради клип на Джамбазки

Съгласно съглашение с Българска национална телевизия Вътрешна македонска революционна организация има право на гратис еднократно лъчение на клип до 40 сек. в последния ден от акцията – 24.05.2019 година, излъчен по реда на жребия на ЦИК. Това обвързване от страна на " Телевизията – майка " няма да бъде изпълнено по отношение на партия, която по всички социологически данни е трета или четвърта политическа мощ на Евроизбори 2019.
Причините: Клипът не давал ясна поръчка за коя политическа мощ пропагандира! Клип, който е минал през юридическите отдели на Вътрешна македонска революционна организация, БТВ, Нова ТВ, Канал 3, България 24, България ОН ЕР, ТВ Европа и още десетки уеб сайтове и онлайн платформи, а и се излъчва към този момент от месец, не е удобен за малкия екран, която се устоя от българските гласоподаватели.
Според несъстоятелните тезиси на юридическия отдел на Българска национална телевизия в заставката има логата на подкрепящите листата политически обединения, които не са регистрирани за присъединяване в ЦИК. Така е, фактически не са, само че това не им не разрешава да вземат участие в предизборна пропаганда като дейни участници, а и освен това Вътрешна македонска революционна организация и обединенията са подписали съглашения между тях, посредством които са поели задължения за взаимна работа и партньорство в хода на акцията.
И макар ясното гласово обръщение " За Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ с номер 3 в бюлетината ", както и логото на Вътрешна македонска революционна организация, а и логото на акцията – българската шевица, номерът, под който се явява партията в интегралната бюлетина, който е определен след чоп на ЦИК и така нататък, само и единствено Българската национална телевизия отхвърля излъчването на този клип.
Това за нас е демонстрация на висша форма на безочливост и юридически цинизъм. И питаме по какъв начин юристите на Българска национална телевизия четат законите на страната – по поръчка или " по тяхна преценка ", както те самите ни обявиха. И в действителност тук държим да подчертаем, че за нас не е водещ нашият проблем и еднократното, въпреки и обезпечено от съглашението лъчение. Това е политическа сегрегация.
Ние от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ питаме кой и за какво се изплаши от нас и от Ангел Джамбазки, че донесе от " 9 дола вода ", с цел да не пусне даже еднократно в ефира на Българска национална телевизия клип на партия, която е в топ 4 за българските гласоподаватели, които заплащат заплатите, в това число и на юридическия отдел на въпросната телевизия.
Пуснахме сигнали и до ЦИК, и до Съвет за електронни медии. Надяваме се на действителна и съответна реакция от двата водещи органа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР