Съгласно регулациите месечният размер на целевата помощ за отопление се

...
Съгласно регулациите месечният размер на целевата помощ за отопление се
Коментари Харесай

Може Да Получите От Държавата 374.15 Лв! Трябва Да Подадете Документи В Дирекциите Социално Подпомагане

Съгласно регулациите месечният размер на целевата помощ за отопление се дефинира на база левовата равноценност на 385 квтч електрическа енергия, от които 280 квтч дневна и 105 квтч нощна електрическа енергия, по осреднена последна продажна цена на електрическата енергия за битов консуматор към 31 октомври на настоящата календарна година.

Право на целева помощ за отопление имат лицата и фамилиите, чийто средномесечен приход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявлението-декларация за приемане на помощта е по-нисък или еднакъв от диференциран най-малък приход за отопление. Лицата и фамилиите също по този начин би трябвало и да дават отговор на изискванията, регламентирани в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне.

Кандидатстващите за целева помощ могат да подават документи в дирекциите " Социално подкрепяне " до 31 октомври 2018 година.

Заявленията се подават по сегашен адрес на претендентите. Увеличението на пенсиите от 1 юли с 3.8% няма да да се отрази на правото на достъп до този тип помощ, написа нюз.бг.

За предишния отоплителен сезон 2017-2018 година беше изплатена пусната енергийна помощ на 204 635 лица и фамилии на обща стойност 74 323 833 лева, показват още от пресслужабата на Министерството на труда и обществената политика.

Заявление-декларация за отпущането на целева помощ за отопление е налично на интернет страницата на Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР