Съгласно новите закони за борба с изпирането на пари няколко

...
Съгласно новите закони за борба с изпирането на пари няколко
Коментари Харесай

Германските банки се опитват да създадат крипторай

Съгласно новите закони за битка с изпирането на пари няколко немски банки се стремят да желаят регулаторите да оферират услуги за цифрови активи.

Местният вестник "Ханделсблат " заяви, че Федералният орган за финансов контрол в Германия се занимава със заявки от 40 банки, които желаят да станат контролирани попечители на криптовалута. От януари тази година новото законодателство разрешава на банките да уголемяват своите оферти отвън обичайните скъпи бумаги като акции и облигации, с цел да включват криптовалути като биткойн, етер и други

"Благословия и проклинание "

Така отбелязва немското издание "Ханделсблат " новото законодателство. То дава на институциите, които към този момент са се занимавали с цифрови активи, временен интервал, който ще продължи до ноември 2020 година Въпреки това всички участници на пазара би трябвало да записват своя интерес в регулатора най-късно до края на март.

Обемът на заявките е надминал упованията на финансовото министерство в Германия. Депутатът Франк Шефлер от Свободната демократична партия сподели пред кореспонденти: "Пазарът се разраства по-бързо, в сравнение с предвижда Федералното министерство на финансите. Това е благословия и проклинание. Голямото търсене демонстрира, че от ден на ден и повече компании одобряват блокчейн технологията, само че може също да се види, че това е резултат от новото законодателство ".

Новото законодателство обгръща гама от криптовалути до токени, класифицирайки ги като цифрови изображения на стойност, които нямат статут на законно платежно средство. Сред първите институции, които аплайват да бъдат контролирани попечители на криптовалута, е Solaris Bank, която е учредена за криптовалутен бизнес.

"От година и половина се занимаваме интензивно с тематиката за криптовалутата. Новият правилник в новия Закон за пране на пари е подобаващ миг да стартираме на практика. В последна сметка ние не сме проучвателен институт, а комерсиална банка ", сподели Михаел Оферман, началник на криптобанкирането в Solaris пред вестник "Ханделсблат ".

Възможно ли е Германия да бъде крипторай?

Още през есента на 2019 година препоръчаното законодателство беше приветствано от някои в сектора като сигурна стъпка към превръщането на Германия в "крипторай ". Окончателният вид на законопроекта е предопределен да усъвършенства интервенциите, свързани с криптовалутите на банките и да улесни лесното влизане в бранша, като отстранява нуждата банките да прибягват до външни попечители на криптовалута или профилирани дъщерни сдружения.

Само преди няколко дни главната компания за финансови услуги за цифрови активи BitGo разшири своя световен обсег, като сътвори две нови контролирани попечителски предприятия в Европа, едното от които се намира в Германия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР