Съгласно данните от проучване на YouGov, 59 процента от респондентите

...
Съгласно данните от проучване на YouGov, 59 процента от респондентите
Коментари Харесай

Проучване на YouGov: Мнозинството от германците са против доставките на оръжие за Украйна

Съгласно данните от изследване на YouGov, 59 % от респондентите поддържаха позицията на немското държавно управление, отказващо да доставя смъртоносни оръжия на Украйна, до момента в който единствено 20 % поддържат доставката на оръжие.

Повечето германци се опълчват на доставката на оръжия от страната им за Украйна. В изследване, извършено от социологическия институт YouGov, 59 % от респондентите поддържаха отхвърли на немското държавно управление да доставя отбранителни оръжия на Киев, оповестява организация dpa.

Поддръжници на всички партии, показани в немския Бундестаг, се опълчват на доставката на смъртоносни оръжия за Украйна. Сред гласоподавателите на Лявата партия техният дял е 71 %, следвани от гласоподавателите на Алтернатива за Германия (AfD, 67 процента), Социалдемократическата партия на Германия (SPD, 61 процента), която е част от ръководещата коалиция, и консервативната CDU/CSU (56 процента), която е в съпротива.

Макар и по-малко от последователите на другите парламентарни партии, гласоподавателите на другите две ръководещи партии, Съюз-90/Зелените (55 процента) и Свободната демократическа партия (FDP, 54 процента), също не са съгласни с доставката на оръжие за Украйна.

По-рано CNN заяви, че американската администрация в края на декември скрито утвърди отпущането на спомагателна помощ на Украйна в размер на 200 милиона $, в допълнение към към този момент отпуснатите по-рано.

По-специално Вашингтон възнамерява да достави Киев със стрелково оръжие и муниции, здравно съоръжение, аварийни елементи и съоръжение за радарно наблюдаване, оповестиха пред телевизионната компания източници от администрацията на президента Джо Байдън.

В същото време Конгресът на Съединени американски щати беше известен за отпущането на спомагателна помощ едвам при започване на януари и някои публични лица научиха за това по секретни канали, оповестиха източници на канала.

В края на декември предходната година Байдън утвърди бюджета за защита на Съединени американски щати за 2022 година Военните разноски ще бъдат 768,2 милиарда $, което е с 5% повече по отношение на предходната фискална година и с 25 милиарда $ повече, в сравнение с самият Байдън предложи.

Бюджетът включва 300 милиона $, които ще отидат за военна помощ на Киев. Други 150 милиона $ са планувани за разширение на военното съдействие с балтийските страни. „ Сметката включва 300 милиона $ за Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, която дава поддръжка и помощ на украинските въоръжени сили, което е нарастване от настояването за бюджет от 250 милиона $ “, се споделя в обяснителната бележка към документа.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР