Съгласно данни от международно изследване, публикувано в сп. PNAS от

...
Съгласно данни от международно изследване, публикувано в сп. PNAS от
Коментари Харесай

23 млн. жени не достигат на света

Съгласно данни от интернационално проучване, оповестено в сп. PNAS от 1970 година в света не доближават 23,1 милиона дами . След като изучили разликите в броя на родените мъже и дами в света и ги сравнили със междинното естествено съответствие, учените открили, че в 12 страни има по-голям брой дами, които е би трябвало да се родят, само че това по този начин и не се е случило, написа Le Figaro.
Отклоненията се дължат основно на политиката за едно дете за едно семейство в Китай, въведена през 1979 година, която бе прекратена през 2016 година, както и на желанието да се роди момче във връзка със социално-културния подтекст.
Подобно събитие се следи и във Виетнам от 2001 година насам, когато междинният брой на децата на една жена понижа до две. В Хонконг несъответствието стартира през 2004 година. Седем страни с дефицит на дами за азиатски, само че феноменът се следи и в Тунис, Албания и Черна Гора.
Според създателите на проучването съществува връзка сред селективните аборти и развиването на ултразвуковата ехография. Именно през 70-те години на предишния век технологиите за определянето на пола станаха все по-достъпни. Тогава в страните, където момчетата се ценят повече от девойките започнаха така наречен селективни аборти. Понякога фамилиите вършат няколко аборта един след различен, до момента в който не се появи мечтаният правоприемник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР