Съгласно чл. 10в, ал. 3 от Закона за пътищата (ЗП)

...
Съгласно чл. 10в, ал. 3 от Закона за пътищата (ЗП)
Коментари Харесай

При продажба на автомобил безплатната винетка се анулира

Съгласно член 10в, алинея 3 от Закона за пътищата (ЗП) електронната винетка, издадена при изискванията на алинея 1 и 2, не следва пътното транспортно средство при положение на прекачване на собствеността върху него, като изгубва годност от деня на прехвърлянето. Прехвърлителят е задължен да уведоми Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за осъщественото прекачване неотложно, само че не по-късно от три работни дни, като в противоположен случай няма право да му бъде издадена нова безвъзмездна електронна винетка до приключването на първичната годност на издадената по отношение на трансферираното пътно транспортно средство, осведоми Димитрия Гърдева, началник на Регионална дирекция " Социално подкрепяне ".

В случаите, в които лицето е уведомило АПИ за осъществената продажба, от тях ще постъпва информация в Централно ръководство на Агенция за обществено (ЦУ на АСП) подкрепяне за отменяне на издадената електронна винетка, като това събитие ще се отразява в Интегрираната осведомителна система. На съображение член 10в, алинея 3 от „Задгранични паспорти" (отдел на МВР), лицето има право да подаде заявление-декларация за издаване на електронна винетка при осъществяване на останалите условия от „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) и Наредба №Н-19.

Допустимо е в посочените периоди лицата да уведомяват и дирекциите „ Социално подкрепяне ” за настъпилите условия, като виновният чиновник ще предприеме последващите дейности за отменяне на електронната винетка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР