„Съгласни сме със същността на идеята, че не трябва да

...
„Съгласни сме със същността на идеята, че не трябва да
Коментари Харесай

ДПС: Не трябва да има недосегаеми хора в политиката и съдебната власт

„ Съгласни сме със същността на концепцията, че не би трябвало да има несменяеми и недосегаеми хора, както в политиката, по този начин и в правосъдната власт. Имаме подготвеност да участваме в този спор и кардинално поддържаме концепцията, само че това би трябвало да бъде със всички гаранции – да няма политически разправии и да не се политизира въпросът “.
Така заместник-председателят на групата на Движение за права и свободи Хамид Хамид разяснява концепцията на новия правосъден министър за въвеждане на механизъм за предварително преустановяване на мандатите така наречен „ трима огромни “ в правосъдната власт, съобщи БГНЕС.
Според Хамид групата на Движение за права и свободи в Народното събрание към момента не е обсъждала този въпрос, само че ще го направи незабавно щом види написани съответните оферти. „ Това не е нова концепция. Коментирали сме я и с Данаил Кирилов, и с членовете на Правната комисия, както и с представители на европейските институции. Засега е единствено концепция, няма съответни текстове “, означи депутатът и съобщи готовността на Движение за права и свободи да взе участие в този спор.
Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов, който дружно с ръководителя на Върховен административен съд и Главния прокурор е един от така наречен „ трима огромни “ в правосъдната власт, към този момент отхвърли направените оферти. „ Нямам самочувствието да разясня думите на господина. Само ще припомня, че той нямаше смелостта да застане пред Народното събрание и да отбрани личния си отчет “, разяснява Хамид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР