Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е

...
Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Съгласен съм с позицията на президента за чистка, това е истината

" Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, тъй като това е истината. За мен тя е вярна и същинска ", съобщи той пред

На въпрос по какъв начин ще разяснява обвиняванията, с които се желае неговото освобождение, той съобщи:

" На този стадий не искам да разясня претекстовете, въпреки че по всеки един от тях имам какво да кажа. Истината е в отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и за първото полугодие на 2023 година Те демонстрират доста ясно дали Министерство на вътрешните работи се оправя добре. Там, видно от изнесения отчет, престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е нараснала с 5%. Защо е това разминаване - няма да разясня. Официалният отчет на Министерство на вътрешните работи може да се изиска и да се ревизира ", посочи Тодоров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи изясни, че са заменени 14 шефове на регионални дирекции на полицията. С него, като професионален началник, това не е било в съгласие .

" Между тях има извънредно положителни като резултати дирекции. За кадровата политика дава отговор министърът. За мен част от шефовете, които бяха заменени, са с извънредно положителни резултати ", уточни Петър Тодоров.

В сряда вътрешният министър Калин Стоянов уточни, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерството на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР