Сагата за шпионаж в полза на Русия продължава по сценарий,

...
Сагата за шпионаж в полза на Русия продължава по сценарий,
Коментари Харесай

Кръгът „Кочина“ забърка каша за 800 млн на Москва и насади Борисов; очаквайте „пулю в лоб“

Сагата за шпионаж в интерес на Русия продължава по сюжет, който Фрог нюз разказа часове преди основният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместител Иван Гешев да дадат брифинг по абсурда. Нещата се развиват по схемата: Цацаров декларира основното а Гешев добавя детайлностите.
Прес-конференцията е свикана часове преди свикания митинг против кандидатурата на Гешев за основен прокурор. Всеки може да реши дали абсурдът и брифинга инцидентно съответстват с това събитие.

Цацаров и Гешев завъртяха шпионските обвинявания към някакъв кръг на съветските предприемачи Константин Малофеев и Дмитрий Косарев, плюс притежателя на фалираната КТБ Цветан Василев. Задържаният Николай Малинов бил по отношение на тези лица и това било задоволително да му се повдигне обвиняване в шпионаж.

Прокурорите акцентираха също, че казусът е обвързван с придобиването на компанията Виваком - всичко това застрашавало националните ползи.

Незапознатите с тематиката може и да се заловен на тази въдица - олеле майко, пустите московци пристигнаха. Само че Цацаров и Гешев „ пропуснаха “ да кажат най-важните неща.

А те са:

Компаниите Empreno (BVI) и LICT (Люксембург), благосъстоятелност на съветския предприемач Дмитрий Косарев от 2016 година оспорват във Висшия съд в Лондон продажбата на българския оператор Виваком. Според тях е осъществена договорка, при която съветската „ ВТБ Капитал “ продава на самата себе си Виваком на мощно занижени цени. Сделката даже бе оповестена за сполучлива от кандидата за притежател Спас Русев. Това оповестява съветското издание infopressa.com, както и други медии.

На 14 май 2019 година по време навън съвещание на съда в Лондон бяха оповестени сензационни разкрития. Техен източник бе госпожа Джойслин Бенет, която се яви в правосъдната зала в качеството си на очевидец.

Г-жа Бенет е американска гражданка, която живее и работи в Швейцария. Тя е шеф на компанията Leman Nominee Company Limited. Тази компания ръководи огромен брой компании и тръстове, включително и дъщерни компании на „ ВТБ Капитал “. С показанията си Бенет удостовери опасенията на ищците – фирмите Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications Sarl, бенефициент на които е Дмитрий Косарев, че придобиването на Виваком е станало на нелегално проведен търг.

Г-жа Бенет изрично е удостоверила фиктивния темперамент на „ аукциона “, извършен от „ ВТБ Капитал “. Което всъщност потвърждава задачата на аферата: да се продаде българския оператор, обвързван със самата ВТБ, дружно с мениджърския екип на купувача - Viva Telecom (Luxembourg) S.A. на мощно занижена цена с концепцията мигновено по-късно да се препродаде на стратегически вложител, само че по пазарни цени.

Г-жа Бенет разкрила също по този начин, че българският предприемач Спас Русев, който твърди, че е придобил Виваком, не е имал пари за договорката и ги е получил от „ ВТБ Капитал “. Свидетелските показания на Бенет удостоверяват всички досегашни подозрения, че договорката с Виваком е противозаконна. Това значи цялостен поврат в правосъдния развой.

Поради значимостта на разкритията, арбитър Малдер е взела решение показанията да се създадат навън съвещание, с цел да станат притежание на необятната общност.

Припомняме, че българският оператор бе продаден през ноември 2015 година за 330 млн евро. Реалната му цена обаче е доста по-висока. Русев по-късно я афишира за продажба против 1,2 млд евро. Зад Спас Русев в договорката обаче е стояла съветската „ ВТБ Капитал “, както се схваща от госпожа Бенет. Ако делото се развие в посоката, която задават последните разкрития, то ВТБ ще претърпи загуби за стотици милиони.

Разкрития към договорката бяха правени неведнъж. Според някои от тях самото систематизиране на собствеността било следното: компания на Спас Русев би трябвало да придобие „ Виваком “, след което се дават put options на няколко групи от купувачи, които да разпределят собствеността - разликата сред 700 млн. евро и действителната Enterprise Value (стойност – бел.ред.) на компанията от над 1 милиарда евро. Телекомът, със 170 млн. евро годишна EBITDA е продаден на процедура на цена от 700 млн. евро – това е съвкупната цена от цената на аукциона от 330 млн. евро и излишък по облигационна емисия на „ Виваком “ от малко над 370 млн. евро. Става въпрос за преразпределяне на едни най-малко 300 млн. евро в съответствие 20% в интерес на ВТБ, към 20% е за братя Велчеви и техният съучастник Красимир Катев като представители на ВТБ в България, и от 43 до 46% за Спас Русев. Вероятно, обаче Русев ще би трябвало да показа огромна част от по този начин наречената си облага, в безусловно измерение към 135 благ евро, с хората, които са го вкарали в схемата – допуска се – Делян Пеевски.

Прокуратурата замеси и предприемача Емелян Гебрев. И той бил обвързван с някакви руснаци. Пълна идиотщина, тъй като Гебрев бе токсичен и подозренията от дълго време сочат към тримата от съветското ГРУ, които потвърдено са забъркани в отравянето на Скрипал и щерка му. Освен това той е съперник на съветски компании на оръжейния пазар – по какъв начин тъкмо ще прави дослук с тях?

Прокурорите споделят още, че Малофеев бил непосредствен на рукия президент Владимир Путин.

Истината е друга

Близък на Путин е ръководителят на съветската ВТБ Андрей Костин. По време на тазгодишната среща в Давос той съобщи пред публицисти: Няма нищо неприятно да те свързват с Путин. Той е добър президент и аз се веселя, че той ръководи Русия.

Именно Костин отбрани като Матросов Путин, който, съгласно разкритията по абсурда „ Панамски документи “ има милиарди в офшорни компании. Костин споделя: Не имам вяра господин Путин да има два милиарда $, тъй като не мога да си показва, по какъв начин ще ги изхарчи тези пари.

Заради наказания на Съединени американски щати по отношение на ВТБ Костин бе заставен преди година да закрие и продаде представителството в Америка. Санкции по отношение на банката са наложени и от Европейски Съюз. Конгресът на Съединени американски щати одобри закон за наказания против съветски банки, сред които се оказа и ВТБ. Подобни ограничения против съветската банка са въвеждани още през 2014 година

Излиза, че в случай че българската прокуратура желае съществено да разнищи аферата по придобиването и продажбата на Виваком, би трябвало да проверява в друга посока и други хора. Но не иска… Защото заданието е друго. Тези, които действително би трябвало да бъдат проверявани и разпитвани, са тези, които поръчват музиката в прокуратурата. С назначението на Гешев за основен прокрор това няма да се промени.

Цялата тази скотщина ще се стовари на главата на премиера Борисов. Тези юнаци му забъркаха коктейл " Молотов ", който мъчно ще бъде обезвреден...

И още нещо…

Николай Малинов бил написал някакви текстове за основаване на проруско придвижване и даже партия. Ето ти опасност за националната сигурност. Наистина ли? Ами тогава Доган би трябвало да е в пандизите от дълго време, а той се вози на първокласна яхта и го пазят съветски охранители, въоръжени до зъби. А до неотдавна даваше благо и драго за Турция... Мюфтийството и то получава пари от турската страна, а какъв брой наши политици са на ясла в турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция – единствено в Анкара знаят.

Да не изброяваме други неправителствени организации и партии, които получават финансова и друга помощ от разнообразни страни.

И най-после, само че не по важност…

Истината е елементарна и ще излезе нескрито. Кръгът „ Кочина “ е закъсал доста пред Москва тъй като не връща 600-те милиона евро взети около „ Южен поток “ и още над 200 млн, дадени за пазаруването на Виваком в измисления търг. Руснаците си желаят парите и е евентуално да са настойчиви по съветски пример. Тук е настъпила суматоха и безмозъчният концерн на клуб „ Кочина “ е измислил шпионски сюжет, с цел да изкара руснаците застрашаващи националната ни сигурност. Не, застрашени са единствено тези, които са взели и са излюскали съветските милиони. (Един май даже е ял плесници в Дубай по този мотив от съветски " туристи "...) Сега те намесват цялата страна, с цел да се избавят.

Иначе е повече от ясно, че Русия шпионира в България, както вършат всички страни, които имат ползи на Балканите и в Югоизточна Европа. Но да забъркваш подобен бълвоч от манипулирани обстоятелства и нагли неистини – това коства доста скъпо. Някой ще яде дървото, както се показват мутрите или „ пулю в лоб “, както споделят в Русия.

Има арабска сентенция: Да не си муха на задника на женска камила, когато мъжка я натисне за секс.

Някои се залепиха тъкмо там…

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР